Coronavirusul afectează și agențiile de turism de la Botoșani

Coronavirusul afectează și agențiile de turism de la Botoșani

Unul dintre domeniile afectate de apariția coronavirusului este turismul. Moda concediilor planificate din timp a început să cunoască un ușor declin, în special în privința concediilor achiziționate în afara țării și mai nou, pe teritoriul României.

Nelly Luchian, directorul unei agenții de turism de la Botoșani, a declarat că turismul este foarte afectat de noua epidemie.

“Vânzările au fost afectate de panica creată de mass-media cu privire la coronavirus, sunt turiști care doresc să renunțe inclusiv la concediul din România pentru că nu înțeleg ce este acest coronavirus. Problemele pe care le-am avut au fost cele cu plecările spre Italia, dar s-au rezolvat pentru că s-au anulat zborurile iar banii au fost returnați în totalitate iar turiștilor care nu mai doresc să călătorească în această perioadă le-am reprogramat concediile pentru vară-toamnă”, a explicat Nelly Luchian.

Directorul agenției a menționat și faptul că nu au existat până în prezent persoane care să fi solicitat returnarea banilor pentru concediile rezervate în perioada verii, dar și că majoritatea tour operatorilor cu care lucrează și companiile elene au trecut la o politică de flexibilitate, mai concret,  “dacă îți cumperi biletul acum, plătești mai târziu sau iți poți schimba în mod gratuit data, perioada sau destinația”.

“Lumea nu ar trebui să renunțe la planurile de vară pentru că în curând va trece această perioadă a virozelor și mulți nu vor mai găsi bilete”, a mai adăugat Nelly Luchian.

(Anca Savel)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
40

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
306

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
624

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...