Coroane de flori pentru eroii inmormantati la Cimitirul Pacea! - GALERIE FOTO

Coroane de flori pentru eroii inmormantati la Cimitirul Pacea! - GALERIE FOTO
Ziua de 13 mai are o dubla semnificatie, intrucat, pe langa sarbatoarea Inaltarii Domnului, se comemoreaza si Ziua Eroilor. Pentru a marca aceasta zi, la Cimitirul Pacea din municipiul Botosani a avut loc o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti, fiind depuse apoi coroane de flori de catre sefii judetului, prefectul de Botosani, cei doi subprefecti, presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean, sefi de institutii, reprezentantii partidelor politice, militari in rezerva, dar si de catre elevii unor unitati de invatamant.



Actiunea de joi s-a incheiat prin defilarea angajatilor Armatei, ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

"Romania a fost primul stat din lume care a dat ca zi de sarbatoare nationala Ziua Eroilor. Pe langa Ziua Inaltarii Domnului, care este o sarbatoare religioasa importanta,  Ziua Eroilor reprezinta un moment deosebit  pentru  toti romanii, intrucat ne putem cinsti inaintasii care au dat dovada de eroism", a spus Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.



Odata cu aceasta zi importanta pentru toti romanii, presedintele Consiliului Judetean considera ca in aceasta zi ar trebui sa punem problema innoirii, a imbunatatirii cunoasterii si a constiintei.

"Este o onoare pentru noi sa omagiem pe inaintasii care au facut sacrificii astfel incat noi sa traim mai bine, e o coincidenta fericita faptul ca aceasta zi se serbeaza odata cu Inaltarea Domnului. Putem sa tragem concluzia ca ziua de astazi reprezinta si un simbol pentru ca este un prilej pentru noi sa punem problema innoirii, a imbunatatirii cunoasterii si a constiintei", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.


        
"Tot joi, la ora 12.00, la sediul IJJ Botosani si sediul subunitatilor de jandarmi din municipiul Dorohoi si Saveni, jandarmii au pastrat un moment de reculegere in memoria eroilor care de-a lungul timpului si-au dat viata pentru tara", a specificat cpt. Cristian Nituleac, ofiter Relatii Publice in cadrul IJJ Botosani.



 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
83

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
195

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
631

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...