Copilul transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti s-a întors cu bine acasă

Copilul transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti s-a întors cu bine acasă
BăieÅ£elul în vârstă de nouă luni, din Mitoc, care, din cauza unor arsuri de gradul II, a fost transportat în decembrie la BucureÅŸti, a revenit acasă după patru săptămâni de spitalizare, informeaza un comunicat al Institutiei Prefectului Botosani.

L.M. a ajuns la spital după o operaÈ›iune de salvare extrem de dificilă care a durat 24 de ore ÅŸi în care au fost implicaÈ›i pompieri, drumari, medici de pe amulanță È™i un elicopter SMURD.

Prefectul Costică Macaleţi a coordonat, la acea dată, operaţiunea de preluare a băieţelului, fiind necesare patru utilaje de deszăpezire pentru ca echipajele de specialişti să ajungă la familia din Mitoc.

Conform aceluiasi comunicat, deoarece mama copilului nu a putut fi luată cu elicopterul, prefectul judeÅ£ului a facilitat ulterior deplasarea acesteia la BucureÅŸti, punându-i la dispoziÅ£ie cele necesare internării.

Pentru a trece mai uÅŸor peste această perioadă, familia M. a fost ajutată în cele aproape patru săptămâni ce au trecut de la intervenÅ£ia de salvare. Acasă au rămas alÅ£i trei copii, motiv pentru care prefectul Costică MacaleÅ£i a fost la Mitoc cu cele necesare sărbătorilor de iarnă, procurând, totodată, hrană pentru animalele din gospodărie.

L.M., care a împlinit între timp 10 luni, a fost externat la sfârÅŸitul săptămânii trecute iar medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din BucureÅŸti au dat asigurări că micuÅ£ul botoşănean nu va rămâne cu cicatrici pe faţă. Apelând la transportatori privaÅ£i, prefectul le-a asigurat celor doi întoarcearea la BotoÅŸani, în acest sfârÅŸit de săptămână, de aici fiind preluaÅ£i ÅŸi duÅŸi la Mitoc de către un echipaj al ISU BotoÅŸani.

"MulÅ£umesc firmelor Pris-Com ÅŸi Apetrans pentru ajutorul pe care i l-au dat mamei din Mitoc ÅŸi tuturor celor implicaÅ£i în salvarea copilului. Mă bucur că am găsit înÅ£elegere în momentele grele ÅŸi că băieÅ£elul este acum în siguranţă", a declarat prefectul Costică MacaleÅ£i, in finalul comuniatului de presa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
23

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
35

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
289

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...