Copilaşul fără faţă, din Botoşani, a fost dorit. Părinţii ştiau că e posibil să aibă malformaţii

Copilaşul fără faţă, din Botoşani, a fost dorit. Părinţii ştiau că e posibil să aibă malformaţii
Medicii ieşeni de la Spitalul de Copii "Sf. Maria“ spun că părinţii bebeluşului cu malformaţie cranio-facilă rară care a fost operat zilele trecute au fost conştienţi de la începutul sarcinii că sunt şanse ca micuţul să se nască cu anumite malformaţii. De asemenea, aceştia susţin că sarcina a fost una urmărită.

"Pacienta a efectuat pe durata sarcinii atât ecografii fetale, cât şi RMN fetal. Deşi s-a ştiut că va prezenta o malformaţie, din ce am înţeles de la medicii curanţi şi de la părinţi, a fost un copil dorit şi, ca urmare, şi-au asumat acest risc“, a precizat dr. Că­tălina Ionescu, medic primar pediatru şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Sf. Maria“.

Nou-născutul din Botoşani prezintă o malformaţie severă, lipsindu-i elementele centrale ale feţei, adică s-a născut fără buze, nas, cerul gurii, musculatură şi ţesutul de pe faţă, iar o parte din emisfera cerebrală împreună cu învelişurile îi atârnau în gură.

În urma intervenţiei chirurgicale de zilele trecute a fost rezolvat defectul cranio-oral. Ieri, starea sa postoperatorie era bună, putând să respire singur, fără probleme.

Aceasta a fost abia prima dintre intervenţii, urmând ca la vârsta de trei luni să i se refacă palatul moale şi buzele, pentru a se putea alimenta normal, la vârsta de doi ani să i se refacă defectul osos prin transplant de material osos, iar după doi ani să înceapă cosmetizările de refacere a feţei.

Sursa: Ziarul de Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
99

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
83

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
112

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...