Copil rănit grav într-un incendiu la Broscăuţi! Fraţii săi, luaţi de Protecţia Copilului! FOTO

Copil rănit grav într-un incendiu la Broscăuţi! Fraţii săi, luaţi de Protecţia Copilului! FOTO
Un băiat în vârstă de 14 ani, din Broscăuţi, a ajuns, vineri seară, în stare gravă la Secţia de Pediatrie după ce casa în care locuia a luat foc.




Copilul era acasă cu alţi doi frăţiori, un băiat de 9 ani şi o fată de 7 ani, mama fiind plecată la nişte vecini.

Familia mare are un copil, o fată de 13 ani, care însă nu era în casă în momentul producerii incendiului.

La un moment dat, copilul în vârstă de 14 ani, care are şi un handicap, a aruncat cu motorină pe foc, moment în care s-a declanşat incendiul.



Băiatul de 9 ani şi fetiţa au fugit după ajutor, când au văzut că lucrurile din încăpere sunt cuprinse de flăcări, iar băiatul de 14 ani a fost scos din casă de un vecin.

Două echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului, incendiul fiind stins după mai bine de o oră.

“Se pare că băiatul, cu arsurile cele mai grave, a vrut să înteţească focul din sobă cu un bidon de motorină şi de aici s-a declanşat incendiul în cameră şi au luat foc hainele copilului. Peste jumătate din casă a fost afectată de incendiu", a declarat col. Radu Anton, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.



Copilul de 14 ani a fost transportat cu o Ambulanţă la spital, acesta suferind arsuri pe mai bine de 35% din suprafaţa corpului. La spital a ajuns şi fratele de 9 ani, care are o arsură doar la o mânuţă, fiind în afara oricărui pericol.

“Copilul de 14 ani este în stare gravă. Are arsuri de gradul III, IV, pe mâini, faţă, spate, torace", a declarat Viorel Livadaru, medic specialist chirurgie şi ortopedie infantilă în cadrul Secţiei de Pediatrie.

Copilul de 14 ani  a fost transferat la un spital din Bucureşti.

El va fi preluat de un elicopter, de pe Aeroportul Salcea.

La Broscăuţi s-au deplasat şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a le lua pe cele două fete.

În urmă cu un an s-a mai produs o tragedie în această familie. Tatăl copiilor s-a înecat în Jijia.

Copiii trăiesc din mila sătenilor. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
595

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
265

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
207

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...