Copiii unei Case de Tip Familial din județ, informați de polițiști despre riscurile consumului de droguri! (foto)

Poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani, au participat miercuri, 17 iulie 2024, la activităţi de informare având ca teme prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri, precum şi creșterea gradului de conștientizare privind importanța utilizării responsabile a numărului 112, numai în situații reale de urgență.

În cadrul campaniei „Dincolo de aparenţe”, au fost purtate discuții cu minorii Casei de Tip Familial „Cuore" Pomârla, care au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului de droguri, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora.

Specialişti din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoşani le-au explicat acestora ce sunt drogurile, cum se clasifică, ce efecte au, încercând să îi facă să conştientizeze despre consecinţele consumului de substanţe interzise.

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte.

În cadrul desfășurării campaniei de prevenire a actelor de alertare abuzivă a autorităților „Apelul fals la 112 pune vieți în pericol”  polițiștii au avut scopul de responsabilizare a minorilor privind folosirea corecta a numărului unic de urgență 112, dar și limitarea apelurilor care nu reprezintă o urgență.

Astfel de activităţi vor continua şi la alte centre de plasament.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...