Copiii din Oraseni Deal i-au urat La multi ani Pamantului de ziua lui! - FOTO

Copiii din Oraseni Deal i-au urat La multi ani Pamantului de ziua lui! - FOTO
Elevii Şcolii cu clasele I – VIII Orăşeni Deal au ţinut să sărbătorească Pământul chiar de ziua lui, pe 22 aprilie. Astfel, sub coordonarea profesorilor Bârsan Lilioana, Iftode Carmen şi  Bulboaca Lenuta, s-a desfăşurat, în această dimineaţă, un program complex de activităţi de educaţie ecologică care au avut ca tema centrală "Pământul, casa noastră".

Ei au prezentat, mai întâii, informaţii generale despre Planeta Pământ şi principalele bogaţii naturale ale acestuia, zonele umede de importanţă internaţională, curiozităţi ale lumii vii, principalele surse de poluare.

În timp ce elevii clasei a VII-a realizau un puzzle cu tema "Biocenoza unei ape", cei mai mici, îmbrăcaţi în costume colorate, au prezentat invitaţilor sceneta "Salvaţi Pământul". Personajele principale Pământul, Soarele şi Apa au transmis mesaje ecologiste întregii comunităţi locale.
Elevii clasei a IV-a au fost implicaţi într-o serie de concursuri interactive cu tema "Apa - prieten şi duşman". Răspunsurile oferite de copii au pus în evidenţă preocupările pentru protejarea mediului înconjurător, ei oferind chiar soluţii pentru rezolvarea unor probleme de mediu.

Întâlnirea a fost încheiată de Maria Iacob, reprezentanta SC APA GRUP SA Botoşani, într-un mod practic: după ce a prezentat copiilor "drumul apei" din judeţul Botoşani, a efectuat câteva analize chimice ale apei din fântâna şcolii.

Invitaţii şcolii din Orăşeni Deal au fost primarul comunei Curteşti, Dumitru Vitel, reprezentanţii APM Botoşani şi SC APA GRUP SA Botoşani, cadre didactice. Activităţile desfăşurate azi se înscriu în calendarul programelor naţionale de mediu PATRULA ECO şi ŞCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE în care Şcoala Orăşeni Deal este înscrisă în anul şcolar 2009 – 2010.

"Ziua Pământului este un prilej pentru fiecare dintre noi de a ne gândi, măcar pentru câteva clipe, la mediul în care trăim, la modul în care putem să-l păstrăm curat şi durabil pentru generaţiile viitoare", a precizat Narcisa Dumitriu, consilier APM Botoşani.



 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
114

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
126

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
173

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...