Copiii de la Vivat Veselia au reaprins, duminica, lumina sperantei!

Veniti sa luati lumina, spectacolul grupului de copii Vivat Veselia, s-a dovedit a fi un succes, atat prin caracterul sau artistic, dar mai ales prin aspectul social, de caritate al actiunii desfasurate duminica, 26 aprilie, in sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Botoşani.

Manifestarea a fost prezentată de Grupul Vivat veselia, format din 25 de copii, cu vârste între 5 şi 16 ani, coordonaţi de Cristina Roşu, formaţia de dansuri populare Stejărelul, de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga, coordonator institutor Maria Iaţcu, instructor coregraf Petrişor Ionel, şi dansatorii de la R&B School Dance, instructor Liviu Topor.

"Mobilul realizării acestui spectacol a fost unul deosebit. La începutul Postului Mare, Stiri Botosani a prezentat situaţia dramatică a unei familii din localitatea Băiceni, compusă din 11 suflete: 9 copii alături de părinţii lor, care duc o viaţă cu mult sub limita sărăciei. A fost pentru noi atunci o provocare venită din suflet, de a-i ajuta. Şi nu numai pe ei. Convinşi fiind că acesta nu este un caz singular, membrii Asociaţiei Culturale Vivat Veselia au decis demararea unei campanii umanitare şi caritative denumită sugestiv ÎMPREUNĂ PENTRU UN ZÂMBET. Astfel, cu ajutorul tuturor celor care pot şi doresc să se implice alături de noi în desfăşurarea de proiecte de acest gen, vom încerca să oferim ajutor cazurilor familiilor aflate în situaţii dificile", amentionat Cristina Rosu, presedintele Asociatiei Culturale Vivat Veselia.

Spectacolul a reunit, pe parcursul a aproape două ore, moment de muzică, dans, poezie şi imagini.

Spectacolul a fost deschis de un grup de dansatori de la R&B School Dance, care au prezentat publicului un moment cu adevărat deosebit, pregătit împreună cu coregraful Liviu Topor.

A urmat un grup de cântece dedicate primăverii, interpretat de Grupul de copii Vivat Veselia, alături de soliştii Magda Pârnău, Mădălina Andronache, Elena Maftei, Ştefan Grădinaru, Alice Colescu şi Andreea Isac. Splendide imagini de primăvară au fost proiectate pe ecranul special amenajat în partea dreaptă a scenei pe parcursul acestui moment artistic. Copiii din formaţia Stejărelul de la Liceul Teoretic Nicolae Iorga au încălzit atmosfera cu un colaj de dansuri populare moldoveneşti.

"Pentru că spectacolul s-a intitulat sugestiv Veniţi să luaţi lumină, partea a doua a evenimentului s-a constituit într-un sensibil moment dedicat Învierii Domnului. Introducerea în atmosfera specifică Sărbătorilor pascale a fost făcută de Diana Catană, care, pe fundalul muzical celebru al compoziţiei lui Franz Schubert, Ave Maria, a recitat poezia Ştergarul, compusă de Nichifor Crainic. Momentul a fost deosebit de impresionant, cu atât mai mult cu cât imaginile au însoţit muzica pe tot parcursul recitării. Au urmat piese de o religiozitate cutremurătoare, interpretate de Iustin Butnariuc, Isabela Pamparău, Teodora Raicu, Denisia Andronache, Andreea Asiminicesei, Alexandra Mateiuc, Lavinia Arpăşanu, Andreea Prisacariu, Eduard şi Denis Vacariu. O apariţie deosebită a constituit-o Grupul B&C, format din Bianca Ancreea Catană şi Cornelia Harasim, care a interpretat piesa Ajută-i, Doamne, pe copii. Pe parcursul piesei, spectatorii au putut viziona pe ecran imagini de la vizitele pe care membrii Asociaţiei Vivat Veselia le-au făcut la familia de la Băiceni, cu diferite ajutoare, pe parcursul Postului Mare", a adaugat Cristina Rosu.

Momentul final al spectacolului a fost extrem de impresionant. Alături de Diana Catană, Grupul Vivat Veselia a interpretat piesa Veniţi să luaţi lumină, moment în care copiii, cu lumânări în mâini, au oferit spectatorilor, într-un gest simbolic, lumina Învierii.

Pe parcursul întregului spectacol, pe scenă a fost amplasată o urnă în care, cei care au dorit, au putut face donaţii. Aceste fonduri -1560 lei, alături de banii obţinuţi din vânzarea biletelor, vor fi folosiţi pentru ajutarea familiei din Băiceni.

Membrii Asociaţiei Culturale Vivat Veselia, părinţi şi copii - au hotărât să meargă la Băiceni vineri, 1 mai 2009, pentru a aduce un zâmbet pe chipul copiilor din familia Andriesei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...