Copiii care au probleme de sanatate, sfatuiti sa ramana acasa in aceasta perioada!

Copiii care au probleme de sanatate, sfatuiti sa ramana acasa in aceasta perioada!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Ada Macovei: "Facem un apel la parintii care stiu ca au copiii mai sensibili, cu probleme de sanatate cu afectiuni respiratorii sau de alta natura, sa nu-i trimita la scoala!".

In cadrul Comandamentului pentru Situatii de Urgenta intrunit astazi, privind luarea masurilor pentru situatii de ugenta generate de Codul Portocaliu pentru ger in judetul Botosani, s-a discutat si despre suspendarea cursurilor in aceste zile, in unitatile de invatamant din cateva localitati.

"Nu s-a luat masura suspendarii activitatii in toate unitatile de invatamant in judetul Botosani, asa cum poate era de asteptat. Cei 78.000 de elevi si cei 7.000 de angajati au obligatia de a face eforturi pentru a realiza un proces instructiv-educativ in continuare in conditii de normalitate desi temperaturile scazute din ultima perioada pot impiedica acest lucru", a declarat Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Sefa invatamantului botosanean face un apel catre parintii care au copii cu probleme de sanatate de a nu-i lasa la scoala daca se simt rau, putand sa trimita ulterior un bilet semnat catre profesori pentru motivarea absentelor.

"Facem un apel la parintii care stiu ca au copiii mai sensibili, cu probleme de sanatate cu afectiuni respiratorii sau de alta natura, sa-i tina in casa, sa nu-i trimita la scoala, si apelul este si pentru cadrele didactice si directori de unitati de invatamant pentru motivarea absentelor acestor copii, mai ales acolo unde este vorba de distante mari dintre scoala si domiciliu", a spus Ada Macovei.

Problemele semnalate in unitatile de invatamant provin din 17 localitati ale judetului Botosani, precum Cristesti, Candesti, Mihaileni, Albesti, Rauseni, Dobarceni, Rachiti, Cosula, Copalau, Stauceni, Vladeni, Mihai Eminescu, Hlipiceni, Unteni, Sendriceni, municipiul Dorohoi, in timp ce in municipiul Botosani nu s-au semnalat probleme decat la Colegiul "Gheorghe Asachi".

Cauzele semnalate au fost fie defectiuni ale microbuzelor pentru transportul elevilor la Rauseni si Albesti, fie presiunea scazuta la gaz, cum e la Colegiul "Gheorghe Asachi" Botosani, defectiuni temporare la centrale pe lemne sau cu energie electrica in localitatea Murguta din Dobarceni, Scoala 5 Dorohoi, Gradinita 4 Dorohoi, Corpul B al Colegiului "Grigore Ghica" Dorohoi, fie in unitatile mici din satele izolate parintii nu si-au trimis copiii la scoala si prezenta elevilor fiind mica s-au suspendat cursurile.

"In cursul zilei de luni este trimisa o adresa directorilor de unitati de invatamant prin care le este transmisa din procedura pentru inchiderea unitatilor de invatamant care se face de catre inspectorului scolar general la propunerea directorului si cu avizul primarului din localitate", a conchis inspectorul general al ISJ Botosani.

 
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
105

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
108

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
154

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...