Copiii - agenti ai pacii la Radauti-Prut si Miorcani! FOTO

Copiii - agenti ai pacii la Radauti-Prut si Miorcani! FOTO
Saptamana Educatiei Globale 2016 a debutat si la Scolile Radauti-Prut si Miorcani, cu activitati deosebite care au antrenat atat elevi din clasele primare, cat si elevi din clasele gimnaziale. Avand in vedere tema de anul acesta, "Impreuna pentru pace", elevii din cele doua scoli au raspuns cu drag la chemarile cadrelor didactice de a participa, in mod creativ, la activitatile care au inceput a se desfasura. Doamna profesoara Ceica Cristina Luminita, consilier educativ, a propus ca activitatile ce se vor realiza in aceasta saptamana sa fie grupate in proiectul "Copiii - agenti ai pacii".
 
In cele doua zile din debutul proiectului elevii si cadrele didactice au incercat si au si reusit cu succes sa realizeze activitati legate de aceasta tema, atat de interesanta si de contemporana noua. 
   
Doamna Ceica Cristina Luminita, profesor de istorie la Scoala Radauti-Prut, a abordat aceasta tema din punct de vedere istoric dar si civic. Impreuna cu elevii claselor V - VIII de la Scoala Radauti-Prut a realizat o serie de desene sugestive precum si un "arbore al pacii" pe ale carui frunze copiii au notat cuvinte si expresii legate de pace.     
   
La Scoala Miorcani, Caruceriu Emanuela, eleva in clasa a VII-a, a reusit sa creeze doua poezii, iar Capra Raluca, eleva in clasa a VII-a, Caruceriu Denisa, Balta Ana-Maria, Aparastei Elena Denisa, Nichiteanu Raul, elevi in clasa a VI-a A, au realizat compuneri si reguli de comportament in scoala si societate care sa fie respectate pe timp de pace si nu numai.
   
Doamna Gavrilescu Oana, profesor in invatamantul primar, a organizat clasa a III-a de la Scoala Miorcani pe ateliere de lucru astfel: cativa copii au pictat curcubeul si porumbelul pacii, un alt atelier de lucru a realizat porumbelul pacii cu tehnica origami iar al treilea atelier a decupat si lipit porumbeii pacii.
   
Sub indrumarea doamnei profesoare de limba engleza, Botez Alexandra, elevii Caruceriu Eduard si Amitrului Diana din clasa a VII-a, de la Scoala Radauti-Prut, au realizat compuneri despre pace in limba engleza.

In urmatoarele zile vor fi desfasurate in continuare activitati si, ca dovada a muncii depuse in aceasta saptamana, doamna Ceica isi propune sa scoata un nou numar al revistei scolii.


Pacea

Vezi pusti, gloante adunate
Prin lacrimi si sange varsate
Peste dealuri vuiesc tropote de cai
In frunte cu insusi Mihai.
 
Pentru pace lupta, lupta
Si inca lupta!
Pentru pacea sufleteasca
Pentru pacea romaneasca.
 
Cerul suspina si plange
Din cauza fiarelor ce-l strapunge.
Tarile nu s-au unit
Pentru pace au vorbit.
 
Striga popoarele in zare
Vrem PACEA!
Din a stramosilor sudoare
Pentru care au luptat cu lacrimi amare.
 
Sageata ce ne-a strapuns
Din ghilotina vestita 
A plecat direct
Spre pacea cea dorita.
                             (Caruceriu Emanuela, cl. a VII-a Miorcani)

Comunicat de presa





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
42

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
117

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
67

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...