Convoiul de ajutoare sosit la Dorohoi reprezintă cea mai amplă acţiune umanitară organizată de PSD

Un convoi de 33 de tiruri, şapte camioane şi nouă microbuze încărcate cu ajutoare din partea Partidul Social Democrat a ajuns astăzi, la ora 11.20, în municipiul Dorohoi.
 
Colectarea şi transportul ajutoarelor au fost coordonate de către secretarul general PSD Liviu Dragnea, şi au constituit cea mai amplă acţiune umanitară organizată până în prezent de către social-democraţi.

Convoiul a fost însoţit de o delegaţie PSD, condusă de preşedintele partidului, Victor Ponta, alături de vicepreşedinţii Gheorghe Nichita, Ecaterina Adronescu, Titus Corlăţean, Marian Vanghelie şi Robert Negoiţă. De asemenea, au fost prezenţi şi deputaţii Cristi Rizea (Brăila), Nicu Bănicioiu (Teleorman), Mircea Drăghici (Argeş) şi Marian Ghiveciu (Buzău). Delegaţia PSD a fost însoţită şi de parlamentarii de Botoşani ai partidului, respectiv deputatul Andrei Dolineaschi, deputatul Costică Macaleţi şi senatorul Gheorghe Marcu, acesta fiind totodată şi preşedintele Organizaţiei PSD Botoşani.

Convoiul a transportat în principal materiale de construcţii şi alimente neperisabile, dar au existat şi cantităţi importante de haine şi încălţăminte, precum şi articole de igienă.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a dat asigurări că acest convoi reprezintă doar o primă etapă, iar ajutoarele vor veni şi în zilele următoare.

"Vom strânge în continuare ajutoare, cât putem strânge ca să-i ajutăm pe sinistraţi. Vom mai aduce ajutoare pentru a-l ajuta pe primarul nostru şi pe oamenii din Dorohoi. Oamenii sunt încă în necaz şi e important să arătăm că suntem români", a declarat liderul PSD.

O pondere importantă în convoiul PSD l-au avut ajutoarele de la Bucureşti (10 tiruri şi camioane), dar şi de la Teleorman (8 tiruri) – judeţ condus de secretarul-general al PSD Liviu Dragnea, care s-a dovedit şi de această dată un bun prieten al judeţului Botoşani.

La alcătuirea convoiului au mai contribuit judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Constanţa, Dolj, Galaţi, Mureş, Olt, Vaslui, Vâlcea, Vrancea. Amintim însă că, în zilele precedente au existat mai multe transporturi de ajutoare venite de la PSD Constanţa şi mai ales de la PSD Iaşi, care a trimis în repetate rânduri alimente, pături şi alte articole de primă necesitate.

În plus, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a confirmat o decizie a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 5 din Capitală prin care s-au disponibilizat din buget 800.000 lei pentru ajutorarea municipiului Dorohoi şi 200.000 lei pentru comuna Hilişeu-Horia.

De remarcat şi contribuţia Primăriei Comunei Valea Mărului, care a trimis un tir de ajutoare, în plus faţă de cele 33 care au compus convoiul PSD.

Delegaţia PSD s-a deplasat în zonele cele mai afectate de viiturile din 28 iunie, respectiv în Str. C.D. Gherea, în apropierea Autogării Dorohoi, iar apoi în zona podului de peste pârâul Buhai.

Reprezentanţii PSD au fost primiţi bine de către dorohoieni care i-au invitat în gospodăriile proprii şi le-au mulţumit pentru sprijinul acordat. De asemenea, mai multe persoane în vârstă i-au mulţumit preşedintelui PSD, Victor Ponta, pentru salvarea pensiilor de la reducerea de 15% preconizată de Guvern. Preşedintele PSD a spus însă că nu doreşte politizarea acestui eveniment şi nu a comentat subiectul.

Ajutoarele au fost descărcate în depozitele amenajate în prealabil de Primărie, la Gara Dorohoi şi la Direcţia de Servicii Publice. Un tir cu articole de îmbrăcăminte a fost descărcat în comunele Hilişeu-Horia şi Văculeşti, care au fost de asemenea lovite grav de inundaţii.
În ultimele zile, organizaţiile PSD au trimis ajutoare şi către alte localităţi afectate de inundaţiile din judeţele Suceava, Bacău şi Galaţi.

Comunicat de presă
Cabinetul parlamentar al deputatului Andrei Dolineaschi


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
92

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
102

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
33

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...