Control dispus la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie! Vezi ce probleme au fost depistate până acum

Control dispus la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie! Vezi ce probleme au fost depistate până acum
  Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati a dispus efectuarea unui control la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie după declaraţiile făcute de preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, care a afirmat că au fost găsite grave deficienţe în ceea ce priveşte activitatea de la Maternitate.

  Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean a anunţat că de astăzi a fost trimis auditul pentru a face verificări la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie.

Cât priveşte controlul făcut de Casa de Asigurări de Sănătate, Iliuţă susţine că a aflat concluziile din presă, deşi în mod normal ar fi trebuit ca acest raport de control să fie prezentat celor de la unitatea spitalicească, pentru a putea formula puncte de vedere vizavi de neregulile pe care spune cei de la Casă că le-au descoperit.

Managerul de la Mavromati recunoaşte că sunt unele deficienţe în ceea ce priveşte activitatea de la Maternitatea, dar nu de ordin medical, care să pună în pericol viaţa pacientelor.

“În urma analizei pe care doamna director medical a făcut-o la Maternitate am identificat două categorii de probleme principale. În primul rând, o problemă de natură formală, respectiv modul incorect şi incomplet în anumite cazuri în care s-au completat foile de observaţie de către unii medici. Responsabilitatea corectitudinii completării este în sarcina medicului curant. Problemele care s-au constatat pot aparţine şi medicilor şefi de secţie, care au obligaţia de a superviza aceste foi de observaţie clinic generale. Confirmăm deficienţele constatate de comisia de control, am luat şi nişte măsuri. Este auditul intern al Spitalului Judeţean pentru a verifica şi a extinde aria controlului", a specificat Viorel Iliuţă.

Cât priveşte problemele de natură medicală sesizate de şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, acestea au fost infirmate de managerul Spitalului Judeţean.

“S-a incriminat modul de a respecta criteriile de internare prin urgenţă, criterii care sunt statuate prin normele metodologice şi care pot fi interpretate în funcţie de contextul în care se află fiecare pacient. Nu confirmăm în acest sens opiniile comisiei de control şi vom transmite în cursul zilei de joi obiecţiunile noastre. Am cerut medicilor să îmi prezinte observaţiilr individuale făcute despre fiecare foaie de observaţie şi un punct de vedere comun al secţiilor", a precizat Iliuţă.

Cât priveşte declaraţiile oficialilor Casei, managerul Spitalului Judeţean a spus: “Mie, personal, şi conducerii spitalului ni se par inoportune şi apriori făcute câtă vreme nu ni s-a dat dreptul la apărare. Au apărut mai întâi declaraţiii, care cel puţin pe zona medicală sunt grave pentru că afectează încrederea pcientului în Spitalul Mavromati în general şi în Maternitate, în special. Colectivul d ela Spitalul Judeţean transmite pacienţilor că pot avea înceredere în Maternitate că toate problemele semnalate nu au pus în pericol vreun moment viaţa pacienţilor şi în niciun caz nu au produs prejudicii de natură medicală", a conchis Iliuţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
53

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
103

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1012

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...