Control cerut de ministrul Sănătății în cazul copilului de trei ani

Control cerut de ministrul Sănătății în cazul copilului de trei ani

Imediat după ce a aflat despre cazul copilului de 3 ani din Botoșani care a decedat ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut ca Inspecția Sanitară de Stat să demareze un control. Acesta este realizat prin intermediul inspectorilor Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Copilul locuia împreună cu bunica și mama, în vârstă de 23 de ani, în Hlipiceni. În jurul orei 23:00, tânăra a apelat 112, anunțând că micuțul ar fi scuipat sânge. El prezenta de câteva zile simptome de răceală.

Aparținătorii copilului au sesizat organele de anchetă, aducând acuzații împotriva Serviciului Județean de Ambulanță (SJA).

„S-a deschis dosar penal, pe faptă, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Se vor stabili toate circumstanțele producerii evenimentului și, în funcție de rezultatele cercetărilor, se vor dispune măsuri”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Corpul neînsuflețit a fost preluat de către specialiștii Serviciului de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
382

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
678

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
192

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...