Controale în Botoșani, după scandalul cărnii stricate!

Controale în Botoșani, după scandalul cărnii stricate!
Începând de astăzi vor fi efectuate controale în toate supermarketurile din ţară, inclusiv la Botoșani, la toate raioanele de carne şi preparate din carne. ANPC a dispus aceste controale ca urmare a faptului că au fost găsite la vânzate zeci de tone de produse neconforme, unele dintre acestea fiind expirate din luna noiembrie 2013.

"Am primit dispoziție și, începând de astăzi, efectuam controale în toate hypermarketurile, supermarketurile și unitățile de comercializare a cărnii din Botoșani. Verificăm documentele de proveniență a mărfii, conformitatea produselor, condițiile de depozitare și termenul de valabilitate", a declarat Mirel Rogalschi, comisar-şef adjunct în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani.

Până în prezent, cele mai mari probleme au fost în judeţul Iaşi, unde au fost găsite la vânzare 13,6 tone de aripi de pui cu data durabilităţii minimale în noiembrie 2013, produse care au fost oprite definitiv de la vânzare şi s-a întocmit proces verbal de distrugere.

Scandalul cărnii, la nivel naţional!

Joi, oamenii legii au în vizor evazioniștii și escrocii din industria cărnii, care fie nu plăteau TVA pe carne, fie vindeau carne stricată și reambalată sub formă de mici sau carne tocată.

Valoarea prejudiciului din evaziunea fiscală este de 15 milioane euro. Cei vizați de percheziții aduceau carne din Vestul Europei, cu acte de Bulgaria, dar o vindeau în România, fără a mai plăti TVA.

Carnea care se strica nu era aruncată, ci era transformată fie în mici care erau vânduţi la restaurante, fie în friptură pentru fast-food-uri.

Cei din reţea importau carne alterată din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, pentru care nu plăteau impozite şi era vândută către Bulgaria, apoi Cipru şi Ungaria -doar în documente. În realitate, carnea ajungea în magazine mari din România.

Carnea alterată era vândută şi de o firmă de catering, care nu era procesată, firmă deţinută de soţia unuia dintre membrii reţelei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
240

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
223

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
66

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...