Controale ale inspectorilor APIA la fermierii botosaneni! Vezi ce verifica

Controale ale inspectorilor APIA la fermierii botosaneni! Vezi ce verifica
Inspectorii Agentiei de Intervenție în Agricultură (APIA) – Centrul Judetean Botosani, încep controalele pe teren la subvențiile acordate fermierilor pentru vaca din zona defavorizată, incepand cu luna decembrie 2012.

Controlul la fata locului se desfasoara pana la data de 21.03.2013, pentru prima perioada a de depunere a cererilor si respectiv, 09.05.2013, pentru a doua etapa de depunere a cererilor.

Esantionul de beneficiari care vor fi supusi controlului la fata locului a fost extras pentru Centrul Judetean Botosani in urma unei analize de risc, din aplicatia electronica Bovina defavorizata 2012 .

Astfel , vor fi controlati un numar de 51 fermieri ce detin exploatatii agricole in comunele ce apartin zonei defavorizate din judetul Botosani,ceea ce reprezinta 20 % din totalul de 253 fermieri care au depus cereri de sprijin pentru aceasta masura. Inspectorii vor controla respectarea obligatiilor pe care crescatorii de bovine din zona defavorizata a judetului Botosani si le-au asumat la depunerea cererilor.

De asemenea, vor controla crotaliile animalelor, pașapoartele, înscrisurile din registrul de mișcare a animalelor și vor inventaria întreaga exploatație a agricultorului.

Controalele vor fi anunțate în prealabil, spre deosebire de cele care se fac direct de către experții Uniunii Europene, care pot veni oricând în control.

Comunicat APIA



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin: „Obiectivul meu este ca pacienții din spitalele aflate în cordoonarea Consiliului Județean Botoșani să fie tratați la fel ca în spitalele private”

astăzi, 12:04
11

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Lucian Trufin, a inclus în oferta sa electorală un program dedicat modului în care sunt tratați pacienț...

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
152

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
112

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...