Contributile de asigurari sociale vor fi majorate cu 3,3%

Contributile de asigurari sociale vor fi majorate cu 3,3%

 Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor  

Contributiile de asigurari sociale vor fi majorate cu 3,3 puncte procentuale, astfel incat sa revina la nivelul celor aplicate in prima parte a anului 2008, a anuntat, astazi, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Decizia vine in contextul in care bugetul asigurarilor sociale de stat, excedentar pana in octombrie 2008, a trecut pe deficit in noiembrie, cu un minus de 604 milioane lei.

In acest an, dezechilibrul s-ar putea adanci si mai mult, analistii grupului Citi estimand, recent, ca deficitul bugetului de pensii va ajunge la 2% din PIB in 2009.

Guvernul a redus de mai multe ori contributiile sociale platite de angajati si angajatori in ultimii ani, in scopul reducerii costurilor salariale si descurajarii muncii fara forme legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
383

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
114

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
157

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...