Contributia la sanatate ar putea creste, anunta un secretar de stat. Ministerul neaga

Contributia la sanatate ar putea creste, anunta un secretar de stat. Ministerul neaga
Contributia la asigurarile de sanatate (CASS) ar putea creste de la 10,7% la 14%, a declarat, luni, secretarul de stat Dorel Sandesc. Informatia a fost ulterior negata de Ministerul Sanatatii.

Dorel Sandesc a precizat ca masura ar putea intra in vigoare in 2015, motivand faptul ca aceasta marire ar putea acoperi deficitul din sistem, informeaza Realitatea Tv.

Mai mult, ideea a fost discutata cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), care considera ca este "esentiala si justificata", arata Mediafax.

"Am propus asta inca de acum doi ani si jumatate, de pe vremea lui Vasile Cepoi, noi chiar am facut o analiza in acest sens si am propus sa exista o dezbatere pe aceasta tema", a spus Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Protectia Pacientilor, la Digi 24.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a negat informatia.

"Pot sa va spun faptul ca nu avem in plan o crestere a contributiilor. Ideea este una mai veche, am discutat-o in 2010 cu FMI si atunci se analiza posibilitatea unor cresteri ale CASS. Nu am fost la conferinta la care a participat domnul Sandesc, dar probabil a fost o declaratie scoasa putin din context", a explicat Oana Grigore, intr-o interventie la Realitatea Tv.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
13

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
47

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
47

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...