Contributia la pensiile private obligatorii creste de la 3,5% la 4% din venitul salariatului

Contributia la pensiile private obligatorii creste de la 3,5% la 4% din venitul salariatului
Contributia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creste de la 3,5% la 4% din venitul brut al salariatului, iar suma colectata este estimata pentru acest an la 3,05 miliarde de lei, potrivit proiectului bugetului asigurarilor sociale pentru acest an.

 In primele 11 luni ale anului precedent, contributiile virate la Pilonul II au insumat 2,3 miliarde de lei, cu o medie lunara de 207,63 milioane de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

 Nivelul contributiei la Pilonul II prevazut pentru acest an este cu 0,5 puncte procentuale sub calendarul initial, dupa ce in 2009 Guvernul a decis sa mentina la 2% pe fondul crizei financiare.

 Pana in 2016, contributia ar trebui sa ajunga la 6%, potrivit legislatiei.

 La finele anului precedent, activele celor noua fonduri de pensii obligatorii au atins 9,64 miliarde de lei (2,18 miliarde de euro), in crestere cu 50% fata de decembrie 2011, iar numarul contributorilor a ajuns la 5,77 milioane, potrivit CSSPP.

 Primele contributii la Pilonul II au fost virate in mai 2008.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
11

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
264

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
232

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...