Contre la o videoconferinţă între preşedintele interimar al CJ, liderul Cartel Alfa şi premierul Ponta!

Ministrul dialogului social, Liviu Pop, a fost luat, vineri, la întrebări de unul dintre liderii de sindicat de la Botoşani, în cadrul videoconferinţei la care a participat şi prim-ministrul Victor Ponta.

Marius Oroşanu, liderul Cartel Alfa, i-a reproşat ministrului că nu şi-a onorat toate promsiunile.
 
"Al cincilea obiectiv al dumneavoastră a fost respectarea sentinţelor judecătoreşti. Am văzut că aţi preluat practica Guvernului anterior de eşalonare doar că în 2014 a fost o mică modificare pentru unele unităţi care au primit anticipat unele sume, dar socotesc că din cele cinci obiective aţi realizat doar unul, un pic din al doilea. Îmi exprim speranţa că până la sfârşitul mandatului său va reuşi să le îndeplinească pe toate în interesul tuturor", a spus Marius Oroşanu, dând exemplul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului unde nu s-a plătit niciun leu pentru titlurile din 2015.

După remarca lui Oroşanu, premierul a intervenit şi a întrebat dacă în 2014 nu s-au achitat titlurile executorii, spunând că banii trebuiau să vină de la Consiliul Judeţean.
 
"Direcţia de Asistenţă Socială e la Consiliul Judeţean, nu e la Guvern. Ce să facă domnul Pop cu Consiliul Judeţean?", a întrebat Ponta.

Marius Oroşanu i-a spus premierului că  alocările bugetare ţin şi de Guvern, replica lui Ponta fiind că Guvernul nu este responsabil de ceea ce plăteşte Consiliul Judeţean.

"Noi am plătit titlurile executorii la toţi cei care sunt plătiţi de Guvern. De asemenea, CJ trebuie să-şi facă bugetul în acest sens. Noi o să verificăm dacă CJ îşi face bugetul în acest sens. Dar e autonomie locală, adică n-aş vrea ca doar când e de bine e a CJ-ului, iar când e de rău e a Guvernului. Nu cred că e corect aşa, trebuie să ia CJ şi bunele şi relele. Nu am dreptul legal să-i plătesc decât pe cei care sunt plătiţi de la bugetul central", a susţinut Ponta.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a intervenit şi i-a amintit premierului că Botoşaniul nu a primit bani la sfârşitul anului trecut pentru plăţi anticipate.

"Vreau să vă informez că la sfârşitul anului bugetul judeţului era croit pe exerciţiul 2014, dacă aveam rectificare pozitivă la sume în decembrie aşa cum aţi stabilit dumneavoastră ca să se aloce sume pentru plata acelor eşalonări anticipate, o făceam cu mare plăcere,  neprimind  sume pe un buget care era în execuţie nu am avut de unde să plătim. Aceasta este explicaţia", a declarat Gheorghe Sorescu.

Victor Ponta nu a mai oferit vreo explicaţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...

Mihaela Arhip: ”Aprindem candela ca să îngenunchem noi în faţa luminii ei, nu ca să-i îngenunchem pe alţii” (Foto)

astăzi, 11:30

Pe cei care încă mai cred că sensibilitatea este un defect, îi rog să treacă la pas printre oamenii despre care am scris, printre necunoscuţii despre care, poate, voi scrie, printre O...

Serviciile Secrete americane avertizează Casa Albă: Dorința Ucrainei va provoca represalii puternice ale lui Putin

astăzi, 10:50

Războiul condus de către liderul de la Kremlin trece prin momente critice, mai ales de când trupele Kievului au pătruns în regiunea rusă Kursk. Acum, Serviciile Secrete americane au...