Contre între Eugen Ţurcanu şi Cosmin Andrei: "Vom ajunge să dăm gratuităţi pe bandă rulantă la Sala Polivalentă!", spune Ţurcanu!

O solicitare a Clubului Sportiv Botoşani de asociere cu municipalitatea în vederea organizării Campionatului Naţional de Haltere, categoria cadeţi, a băgat zâzanie între consilierii locali. În cadrul acestei asocieri, Primăria ar fi trebuit să pună la dispoziţie gratuit, în perioada 9-13 iunie, Sala Polivalentă Elisabeta Lipă, şi să permită afişajul stradal al materialelor promoţionale ale evenimentului.

Consilierul local Eugen Ţurcanu nu a fost de acord cu acordarea acestei gratuităţi pentru Sala Polivalentă, precizând că la toate competiţiile care au fost organizate până acum s-a plătit pentru închirierea sălii.

"Alte federaţii au plătit tot timpul când au intrat la Sala Polivalentă. Noi ne asociem cu Clubul Şcolar şi îi cade unui copil o halteră în cap. De când sunt director, nu a intrat nimeni niciodată gratuit la Sala Polivalentă. Tot timpul s-a plătit pentru că nu am vrut să ne asumăm niciun risc. M-am temut să nu se lovească şi să nu se mai ridice de jos şi sunt eu responsabil, ca organizator. Şi apoi sunt cheltuielile de întreţinere ale acestui mastodont pe care reuşim să le meţinem pe linia de plutire din punct de vedere al încasărilor. Dacă pentru alţii nu am dat niciodată gratuitate vă sugerez nici acum să nu facem aceast lucru, pentru că deschidem cutia Pandorei şi vom ajunge să dăm acolo gratuităţi pe bandă rulantă. Noi am fost foarte înţelegători cu Clubul Sportiv, am fost parteneri, i-am ajutat, dar să dăm gratuit ne asumăm un risc", a fost poziţia lui Eugen Ţurcanu.

Atitudinea sa a fost imediat taxată de viceprimarul Cosmin Andrei, care l-a criticat şi i-a reproşat că nu susţine astfel de acţiuni sportive.

"Nici nu mă aşteptam, domnule director, să aveţi o atitudine constructivă. Acum câteva zile a apărut în presă că avem campioni europeni la haltere şi ne-am mândrit toţi cu aceştia, dar acum, când trebuie să îi sprijinim, ţinem neapărat să le luăm bani. Cei de la Clubul Sportiv mi-au transmis că au o problemă financiară, pentru că altfel ar fi plătit această sumă ca să vă facă pe plac, au un buget extraordinar de mic faţă de anul trecut. Dacă nu susţinem activităţile sportive la această Sală Polivalentă şi susţinem tot felul de alte activităţi, şi aceasta este direcţia pe care vreţi o daţi acestei Săli Polivalente, asumaţi-vă foarte clar şi spuneţi că nu doriţi să vă asumaţi să sprijiniţi aceşti campioni", a fost replica viceprimarului Cosmin Andrei.

"Domnul Cosmin Andrei să înceteze să mă jignească, pentru că am făcut tot ce am putut să sprijin mişcarea sportivă din municipiul Botoşani şi nu numai", a intervenit Eugen Ţurcanu.

La rândul său, consilierul local Cătălin Alexa a venit cu un amendament prin care a solicitat impunerea taxei de chirie şi asociere, iar Florin Ghiorghiţă a propus ca suma care ar trebui plătită pentru închirierea sălii pentru acest eveniment să fie suportată din bugetul local.

"Aş propune ca municipiul Botoşani să contribuie în cadrul ascocierii, pe lângă partea de afişaj, cu suma de 5.000 de lei, cât este nevoie pentru închirierea Sălii Polivalente, şi în condiţiile acestea am încheiat subiectul", a spus alesul municipal.

Proiectul de hotărâre, în forma iniţială, nu a fost aprobat, dar nici amendamentele propuse de consilierii locali, şi s-a  Cătălin Alexa propus ca proiectul să fie rediscutat într-o şedinţă extraordinară, săptămâna viitoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...