Contre între doi foşti viceprimari!

Plângerea prealabilă înaintată de Cosmin Andrei către Consiliul Local, prin care solicită revocarea Hotărârilor de Consiliu Local emise în data de 19 mai, respectiv cele legate de schimbarea sa din funcţie şi de numirea în funcţia de viceprimar a lui Eugen Ţurcanu, a stârnit reacţii dure în plenul CL.

Fostul viceprimar susţine că Eugen Ţurcanu nu avea dreptul să participe la deliberare şi nici la adoptarea hotărârilor întrucât "avea un interes personal clar şi evident pentru schimbarea viceprimarului şi alegerea sa în această funcţie, avându-se în vedere indemnizaţia corespunzătoare a funcţiei care este mult mai mare decât cea de consilier, dar şi statutul de viceprimar", acesta invocând în plângere şi articolul din lege care a fost încălcat. Totodată, Cosmin Andrei arată că în şedinţa în care a fost schimbat din funcţie, în timpul votării consilierul local Paul Onişa a ieşit din cabina de vot arătându-şi buletinul fapt ce, în opinia sa, duce la anularea votului.

"Într-adevăr este o demnitate deosebită în a părăsi funcţia de viceprimar, am văzut şi nişte motive deosebite. Sper, doamna Aura Simion, că nu dvs. i-aţi făcut plângerea, aveam pretenţii. Eu v-am apreciat dintotdeauna şi văd că este prost făcută şi sper că nu aţi făcut-o dvs., asta spun. Aş fi vrut să mă autopropun, recunosc că mi-ar fi plăcut să mă autopropun dar din păcate nu am studiile juridice necesare", a spus Florin Ghiorghiţă.
 
În replică, Cosmin Andrei i-a spus: "Nu voi participa la acest vot, iar în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de domnul Ghiorghiţă ţin să îi reamintesc cum au fost adoptate aceste proiecte şi care a fost procedura, prin care dvs. aţi rupt un buletin de vot, comisia a fost schimbată. Nu cred că sunt justificate afirmaţiile dvs. la adresa colegei mele sau la adresa mea. Plângerea a fost făcută strict pe chestiuni procedurale".

"Acest război cu votul la vedere l-aţi început dvs., PSD-ul, când aţi stat cu votul aliniaţi toţi cu buletinele de vot în mână. Atâta timp cât dvs. procedaţi într-un fel şi veniţi după aia să spuneţi că dacă cineva face ca dvs. este incorect este absurd", a intervenit şi Marius Cristescu.

Florin Ghiorghiţă a dat asigurări că legea a fost respectată.

"Noi am respectat procedura legală aşa cum a fost respectată întru totul şi în momentul în care a fost ales viceprimar, şi dumnealui a votat, cu toate că avea un interes, cu siguranţă asta este lega noi o respectăm, dacă cineva consideră altceva să lăsăm instanţa să hotărască dacă am fost corecţi sau nu", a spus alesul municipal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...