Contre intre consilierii locali, pe tema legalitatii sedintei de indata!

Contre intre consilierii locali, pe tema legalitatii sedintei de indata!
Consilierul local Marius Cristescu a contestat legalitatea sedintei de indata, convocata pentru rectificarea bugetului municipiului.

Acesta a spus ca nu a avut timp sa studieze raportul de specialitate, pentru ca timpul a fost prea scurt de la aparitia ordonantei prin care s-au alocat banii si pana la convocarea sedintei, si a cerut retragerea proiectului, precum si stabilirea unei date ulterioare pentru o noua sedinta extraordinara.

"Conform legii sedintele de indata sunt cele mai extraordinare sedinte, se convoca in caz de forta majora, nu pentru rectificare bugetara. Comisia juridica nu a apucat sa studieze acest proiect de hotarare, ca atare nu exista nici aviz favorabil, nici aviz nefavorabil, conform legislatiei proiectul de hotarare trebuie retras. Rugamintea mea este sa convocati o sedinta extraordinara, sa ne dati la dispozitie cele trei zile sa putem studia raportul de specialitate punct cu punct pentru ca noi, in cunostinta de cauza, sa ne pronuntam si in comisia juridica si apoi in sedinta extraordinara. Legalitatea sedintei din punctul acesta de vedere nu este respectata", a spus Marius Cristescu.

Consilierul local Catalin Alexa l-a contrazis pe Cristescu.

"Este o sedinta de indata si nu e nevoie de trei zile inainte sa fie consultata documentatia. In al doilea rand este vorba despre niste bani care trebuie repartizati pentru a putea fi cheltuiti cat se poate de repede, deci nu este nimic spectaculos, e o rectificare pozitiva, nu negativa. Si in ultimul rand, avizul comisiei juridice este consultativ. Consiliul Local hotaraste daca tine cont de avizul unei comisii", a spus Catalin Alexa.

In cele din urma, proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului a fost aprobat, fiind alocate sume de bani pentru plata insotitorilor persoanelor cu handicap, pentru invatamant si pentru sectiunea dezvoltare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
93

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
204

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...