Contractul pentru reabilitarea DJ Iasi - Botosani a fost reziliat

Contractul pentru reabilitarea DJ Iasi - Botosani a fost reziliat

   Buna Ziua Iasi

Consiliul Judetean Iasi a reziliat in urma cu doua zile contractul de lucrari pentru reabilitarea drumului judetean Iasi - Botosani cu firma Euroconstruct Group SRL Iasi. Autoritatea judeteana a obtinut deja o prelungire a contractului de finantare pana in luna decembrie 2014.

Contractul incheiat de Consiliul Judetean Iasi cu firma Euroconstruct Group SRL pentru reabilitarea drumului judetean 282 Iasi – Botosani, prin Plugari, a fost reziliat. Decizia a intrat in vigoare de pe 15 august, iar CJ va trebui sa faca o noua licitatie pentru executia lucrarilor. Pe 27 iulie CJ a trimis firmei Euroconstruct Group SRL Iasi nota de reziliere a contractului cu nr. 7533, iar miercuri decizia a intrat in vigoare.

Deja se pare ca institutia judeteana a si obtinut un aviz de principiu din partea Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est pentru prelungirea contractului de finantare. Dupa ce Euroconstruct Group a facut doar 19 la suta din totalul lucrarilor, desi termenul limita era luna octombrie, CJ a decis sa rezilieze contractul pentru a nu risca sa piarda toti banii europeni din cadrul acestui proiect.

"Ca urmare a discutiilor purtate cu reprezentantii AM POR - Agentia de Dezvoltare Nord-Est, Piatra Neamt, privind solicitarea de prelungire prin act aditional, pâna1 în luna decembrie 2014 a contractului de finantare nr. 539, s-a primit confirmarea verbala de prelungire a acestuia si nu în ultimul rând comunicarea prin adresa AM POR MDRT nr. 42160/05.06.2012 si Instructiunea OI AM POR nr. 81/12.03.2012 a posibilitatii reluarii procedurii de licitatie privind achizitionarea contractului pentru restul lucrarilor ramase de executat în cadrul acestui proiect", sustin reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

Euroconstruct Group a castigat licitatia privind executia lucrarilor in 2011 dupa ce a ofertat 46,6 milioane lei. Durata de executie a lucrarilor era de 18 luni, iar garantia de buna executie era de 60 luni. Cu toate acestea, firma din Iasi a intampinat diverse probleme, a intrat in insolventa si nu a mai avut capacitatea sa execute lucrarea.

"Pe tot parcursul derularii lucrarilor a fost constatat un management defectuos al contractului de executie, determinat de o mobilizare necorespunzatoare a constructorului, generat în principal de dificultati financiare. Executantul a întâmpinat dificultati în ceea ce priveste mobilizarea fizica, respectiv muncitori, utilaje, materiale în santier, dar si capacitatea financiara de a sustine lucrarea", au mai mentionat reprezentantii institutiei judetene.

Conform CJ, valoarea lucrarilor executate si decontate pâna la finalul lunii iunie a fost de 9,8 milioane lei, pentru 17 la suta din valoarea contractului de lucrari.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
182

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
164

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
36

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...