Contrabandistul împușcat în cap de un polițist de frontieră, internat într-o clinică din Iași

Contrabandistul împușcat în cap de un polițist de frontieră, internat într-o clinică din Iași

Bărbatul care a fost împușcat de către un agent al Sectorul Poliției de Frontieră din Românești, pe care l-a accidentat cu mașina, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iași.

Tânărul de 28 de ani a fost atins de un glonț în zona capului, astfel că medicii din Botoșani au decis transportarea acestuia, cu o ambulanță, către Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, Minodora Răcnea, bărbatul, bănuit de contrabandă, a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor de frontieră și l-a acroșat cu autoturismul pe unul dintre agenți, moment în care s-au tras mai multe focuri de armă în plan vertical și spre mașina suspectului.

„Polițiștii de frontiera de la SPF Românești, aflați în misiune pe raza localității Santa Mare, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabandă cu țigări. Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, mai mult, a accelerat către aceștia, intenționând să-i accidenteze. Unul dintre polițiștii de frontieră a fost acroșat de către autoturism. În consecință, colegii noștri au folosit armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale în vigoare, au efectuat somație regulamentară, fiind executate mai multe focuri de armă, atât în aer, cât și asupra autoturismului”, a precizat oficialul STPF.

Ulterior, șoferul mașinii a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil și a intrat cu mașina într-o lizieră.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a demarat o anchetă sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenişcu, a precizat că asupra contrabandistului, care conducea o mașină cu numere false, au fost trase 12 cartușe. În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Ancheta în acest caz se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta