Contrabandiști de țigări prinși cu baxurile in spate!

Contrabandiști de țigări prinși cu baxurile in spate!
Politistii de frontiera botosaneni au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au identificat doi cetateni romani care transportau in spate, de la malul raului Prut, 2.000 pachete de tigari de contrabanda, pe care le trecusera peste apa cu ajutorul unei lansete.

In data de 23 septembrie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Romanesti  - I.T.P.F. Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

In jurul orei 10.30, politistii de frontiera au observat doua persoane de sex masculine care se deplasau dinspre malul raului Prut catre localitatea de frontiera Bobulesti, transportand in spate patru colete voluminoase. Imediat, s-a procedat la somarea prin voce a persoanelor in cauza care nu s-au supus somatiilor fapt pentru care lucratorii nostri au executat un foc de arma in plan vertical fara a se inregistra victime sau pagube materiale.

In urma actiunii au fost retinute cele doua persoane care au fost identificate ca fiind cetatenii romani Vasile C. si Andrei C., cu varste de 20 respectiv 46 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Botosani, care au declarat ca s-au deplasat la malul raului Prut si au preluat cele patru colete cu tigari tragandu-le cu ajutorul unei lansete si a unei funii de nylon.  

In cele patru colete au fost depistate 40.000 de tigarete marca Ritm, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 17.856 lei.

Politistii de frontiera au intocmit barbatilor lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
9

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
44

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
116

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...