Contrabandiști condamnați la închisoare de Tribunalul Botoșani! Vezi cât vor sta după gratii

    Membrii unei grupări care se ocupa de contrabanda cu țigări, destructurată de procurorii DIICOT la sfârșitul anului 2011, au fost condamnați la închisoare de magistrații Tribunalului Botoșani.

  Pedepsele pe care le-au primit aceștia sunt între un an de închisoare cu suspendare și trei ani de închisoare cu executare, acestia fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, aderarea la un grup infractional organizat și contrabandă.

 Cele mai mari pedepse, câte trei ani de închisoare cu executare le-au primit cei care conduceau rețeaua, Cătălin Leonard Grindei, Ion Grindei, Ilie Gheorghe Râpă, Dan Florin Ciomaga, Cristinel Serafim Grindei și Aurelian Mihăiță Ștreang.

Toţi inculpaţii au fost obligaţi la plata a peste 1,1 milioan de lei către Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, reprezentând valoarea prejudiciului, precum şi câte 3.000 de lei de fiecare cheltuieli de judecată.

În același timp, judecătorii au mai dispus confiscarea a aproape 30.000 de pachete cu ţigări ridicate în urma descinderilor făcute de procurori.

 Gruparea era formata din peste 20 de persoane, cetateni moldoveni si romani, rolul cetatenilor moldoveni fiind de a introduce in tara prin sustragere de la control vamal, peste raul Prut, a unor insemnate cantitati de tigari, iar cel al cetatenilor romani de a prelua, transporta, depozita si valorifica aceste bunuri in pietele de pe raza judetului Botosani.

Vezi AICI ce pedeapsă a primit fiecare membru al grupării!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean s-a îmbătat și a încercat să-și taie venele în piața din Fălticeni!

astăzi, 08:00

Printr-un apel la 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat și-a tăiat venele de la antebrațe în piața centrală din municipiul Fălticeni. La fața locului ...

Plăcintele de la Botoșani i-au cucerit pe bucureșteni la festivalul de produse tradiționale! (Foto)

astăzi, 07:45

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători. Grătarele și cuptoarele s-au încins ...

30 septembrie pe Știri Botoșani. Gura deputatului adevăr grăiește, angajații Gărzii Financiare în preaviz și sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum pe preotul Ionuț!

astăzi, 07:30

30 septembrie 2008 Scandal in Consiliul Judetean: Contac il acuza pe Tabuleac, pedelistii solicita demisia conducerii DJDP Consilierul judetean Cristian Achitei a cerut marti demisia conducerii ...