Contrabandist retinut, dupa ce a fost gasit cu 2.500 de pachete de tigari in Mercedes!

Contrabandist retinut, dupa ce a fost gasit cu 2.500 de pachete de tigari in Mercedes!
Un botoşănean de 20 de ani a ajuns în Arestul IPJ după ce a fost prins cu 2500 de pachete de ţigări în maşină. Oamenii legii au confiscat ţigările, iar autoturismul Mercedes a fost indisponibilizat.

În ziua de 24.11.2010, în jurul orei 13.15, a fost identificat în trafic, pe DE 58, în localitatea Vlădeni, judeţul Botoşani, autoturismul marca Mercedes condus de P. ALIS-OLIVIAN, de 20 de ani, din municipiul Botoşani.

Efectuând controlul autoturismului, poliţiştii au constatat că tânărul transporta cantitatea de 50.000 ţigarete (2.500 pachete, cu timbru de acciz Republica Moldova), pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

P. ALIS OLIVIAN este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzăto, evaziune fiscală, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

"Faţă de acesta, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigare Fraude au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore în arestul IPJ Botoşani, urmând ca astăzi, 25.11.2010, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de arestare preventivă. Cantitatea de 2.500 pachete ţigarete, în valoare de 12.500 lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul, în valoare de 4.000 euro, a fost indisponibilizat", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
59

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
84

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...