Contrabandist arestat, dupa ce a trecut prin Vama Radauti-Prut peste 100.000 de pachete de tigari!

Contrabandist arestat, dupa ce a trecut prin Vama Radauti-Prut peste 100.000 de pachete de tigari!

   www.bzi.ro

În data de 25 aprilie 2010, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani a fost sesizat de către Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi despre faptul că pe raza localităţii Războieni, judeţul Iaşi, a fost descoperit un automarfar în care erau ascunse 115.230 pachete de ţigări, de provenienţă R. Moldova.
 
Din verificările efectuate s-a constatat că autotrenul condus de Ioan C., în vârstă de 36 de ani, cu dublă cetăţenie - româno-moldoveană, a intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Rădăuţi Prut – Lipcani, motiv pentru care IJPF Botoşani a demarat cercetările în cauză, fiind sesizat Biroul Teritorial Botoşani al DIICOT.

În data de 26 aprilie 2010, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore a conducătorului autotrenului.

Judecătoria Botoşani a emis pe numele cetăţeanului mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale precum şi a persoanelor responsabile pentru permiterea intrării în ţară a autotrenului.
 

Contrabanda cu tigari a luat o amploare greu de stabilit de la inceputul acestui an. Conform unui studiu efectuat la cerinta a doua companii din domeniu, in primele doua luni ale acestui an, produsele de contrabanda ajungeau sa detina 36,2 la suta din piata.

Conform studiului, fenomenul de contrabanda cu tigarete are mai degraba un specific regional decat unul national si are cea mai mare amploare în partea de nord-est a tarii.

Zona Moldovei este si singura regiune care înregistreaza o crestere pronuntata a comertului ilicit în perioada analizata, de la 52,8 la suta la 59,5 la suta, cauzata în principal de tigaretele provenite ilegal din Republica Moldova.

In ceea ce priveste desfacerea tigaretelor de contrabanda, vanzatorii ambulanti reprezinta cea mai importanta sursa de achizitionare a produselor ilegale, de 43 la suta din piata, fiind urmati de piete si magazinele mici de cartier.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
113

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
463

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...