Continuă FCM Dorohoi în Liga 2? Solicitare către FRF!

 FCM Dorohoi a depus cererea de înscriere în Liga a II-a! Reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, în frunte cu preşedintele Răzvan Burleanu, cu împuterniciţii tuturor echipelor înscrise să participe în noul sezon al Ligii 2, ediţia 2015-2016, s-au întâlnit miercuri, 22 iulie 2015, la Casa Fotbalului.

În şedinţă, unul dintre cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga a 2-a în C.Ex. a adus la cunoştinţă că şi singura echipă care nu se înscrisese în termenul limită, 20 iulie, pentru noul sezon din Liga 2, FCM Dorohoi, a trimis marţi, pe 21 iulie, hârtie către FRF că vrea şi are posibilitatea să participe în noul campionat al eşalonului secund.

Şi-a motivat întârzierea şi aşteaptă ca după şedinţa de luni, 27 iulie 2015, a Comitetului Executiv să primească un răspuns. În cazul unui verdict favorabil, ar fi cea dea 28-a echipă acceptată în Liga 2 şi astfel cele două serii nou-formate ar fi complete, cu câte 14 echipe fiecare. S-ar crea însă un precedent, însă oricum acesta n-ar conta, având în vedere că tocmai preşedintele FRF a propus ca termenul limită de răzgândire să fie până pe 29 iulie. Probabil, pentru ca acesta să fie legal, în Comitetul Executiv de luni urmând a se vota prelungirea termenului limită de înscriere de pe 20 până pe 29 iulie, suficient pentru ca cei care au luat o decizie de abandon sau redistribuire în Liga 3 să poată şi comunica în scris acest lucru, arată DorohoiNews.

După încheierea şedinţei, mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2 au comunicat între ei că nu au nimic împotrivă şi sunt de acord ca FCM Dorohoi să fie acceptată, chiar dacă a depus cererea de înscriere cu întârziere. "Îi înţelegem de ce au tot amânat. Şi noi ne-am regăsit într-o astfel de situaţie. Am înţeles că patronul lor, Victor Mihalachi, a fost plecat în străinătate în acest interval şi nimeni de la club nu a putut face înscrierea, având în vedere că investitorul nu a comunicat dacă are fondurile necesare pentru ca echipa să continue în Liga 2, mai ales că s-a spus şi că ar abandona proiectul pentru a merge în altă partă. Acum s-a întors şi s-a hotărât să nu se retragă. Poate şi pentru că nu s-a înţeles cu cei de la Suceava, acolo unde a purtat negocieri. Oricum, ar fi păcat să nu fie primiţi. Şi aşa Seria I e incompletă, deci ar fi un bine făcut tuturor", au fost cuvintele mai multor conducători, potrivit liga2.ro.

Cel mai probabil, se vor aştepta semnale din ţară dacă cineva se va retrage şi există speranţe ca numărul total al echipelor să ajungă la maximum 22, deci îndeplinirea dorinţei lui Răzvan Burleanu. Altfel, există şansa ca şi FCM Dorohoi să fie reprimită în Liga 2 pentru ca cele două serii să fie complete, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită. Nelu Tătaru este dus la audieri!

astăzi, 08:43

În acest caz se desfășoară la această oră mai multe percheziții. Nelu Tătaru a fost preluat de procurori și se află în drum spre DNA Iași pentru a fi audiat. Din primele infor...

Zeci de polițiști din Botoșani și Iași s-au întrecut la… pescuit! (Foto)

astăzi, 08:19

Competiția a avut în localitatea Suharău, județul Botosani, pe iazul Suharău. La evenimentul de la Suharău au participat 30 de polițiști împătimiți ai pescuitului și ai naturi...

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapelor 14 şi 15 ale Superligii. Când joacă FC Botoșani!

astăzi, 07:55

După ce se va deplasa în Bănie pentru confruntarea cu Universitatea Craiova, partida urmând să se dispute duminică, 20 octombrie 2024, de la ora 16.00, FC Botoșani va primi pe Municip...