Contestaţiile lui Contac la licitaţiile Consiliului Judeţean Suceava au fost admise

Contestaţiile lui Contac la licitaţiile Consiliului Judeţean Suceava au fost admise

 LIVIU CONTAC  

Două licitaţii organizate pentru întreţinerea şi reabilitarea unor drumuri din judeţul Suceava, organizate de Consiliul Judeţean, au fost contestate de unul dintre ofertanţi şi au fost admise de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

În cea de-a doua jumătate a lunii trecute, SC Transporturi Auto SA Botoşani, patronată de Liviu Constantin Conţac, a contestat rezultatul procedurii de atribuire, prin licitaţie deschisă, a contractului de lucrări de reparaţii, întreţinere curentă şi deszăpezire pe drumurile aflate în administrarea Direcţiei Judeţene.

Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată SC Drumuri şi Poduri Suceava, cu unic acţionar Consiliul Judeţean, scrie Monitorul de Suceava.

CNSC a admis contestaţia şi a comunicat firmei Transporturi Auto că a dispus anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente şi refacerea acestora după reevaluarea ofertelor în urma solicitării de clarificări adresate contestatoarei.

O a doua solicitare a firmei botoşănene, de a fi declarată câştigătoare a licitaţiei, a fost respinsă ca inadmisibilă. Acţionarul de la SC Transporturi Auto SA, Liviu Conţac, a declarat in presa suceveana că la ambele licitaţii firma lui a avut preţul cel mai mic şi, cu toate acestea, a pierdut în faţa SC Drumuri şi Poduri Suceava contractul de întreţinere a drumurilor judeţene, deşi sucevenii au avut o ofertă mai mare cu 50 de miliarde de lei vechi, iar criteriul de selecţie a fost preţul cel mai mic.

La a doua licitaţie, diferenţa a fost mult mai mică, de aproape 2 miliarde de lei vechi, dar tot societatea din Suceava a fost declarată câştigătoare.

"Ni s-a spus că avem preţuri mai mici decât cele la care cred ei că se pot executa lucrările, că sunt prea mici, şi ne-au descalificat. Preţurile noastre sunt reale şi corecte, ale lor sunt peste media naţională. Este o societate cu o armată de trepăduşi şi politruci, fără utilaje moderne, care normal că are costuri mari. Nu mă priveşte pe mine ce fac ei acolo, dar cred că au o problemă de management", a afirmat Liviu Conţac.

Războiul declaraţiilor între Botoşani şi Suceava a început săptămâna trecută, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că începerea lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene este întârziată de contestaţia pe care a înaintat-o una dintre firmele care au participat la licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...