Contestație la licitația câștigată de firma nașei de cununie a președintelui CJ Botoșani

    Rezultatul licitației pentru reabilitarea drumului județean Copălău-Cerbu-Dracșani, câștigată de o asociere de firme, una dintre acestea fiind contralată de nașa de cununie a președintelui Consiliului Județean, a fost contestat de celelalte două firme care au depus oferte, respectiv Tehnic Asist și Transporturi Auto.

Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis contestația depusă de societățile din Botoșani, care au reclamat, printre altele, lipsa de experiență a firmelor care au fost desemnate câștigătoare.

 CNSC a anulat raportul procedurii și a dispus reevaluarea ofertei financiare a asocierii SC Dandrucor SRL-Ecomary SRL.

“S-a anulat procedura și se reia. Am primit și motivarea și s-a dispus reevaluarea ofertei financiare, cerând niște informații în plus de la această asociere de firme. În zece zile trebuie lămurită toată această treabă", a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean.

La licitaţia în vederea realizării lucrărilor la acest tronson de drum judeţean, de 7,7 kilometri, s-a înscris asocierea dintre firmele Dandrucor SRL Huşi, societate înfiinţată în anul 2013, şi Ecomary SRL Iaşi (în care este implicată şi Nicoleta Bordeianu, nașa președintelui CJ Botoșani), care au venit cu o ofertă financiară de 12, 3 milioane de lei, dar şi firmele Transporturi Auto, cu o ofertă financiară de 13,8 milioane de lei şi Tehnic Asist care a avut o ofertă financiară de 15,4 milioane de lei.

  În urma analizării ofertelor, la sfârșitul lunii ianuarie, comisia a desemnat câştigătoare asocierea dintre cele două firme.

Vezi AICI decizia CNSC!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...