Consultaţii cu plată în Ambulatoriul Spitalului Judeţean, pentru pacienţii care nu vor să aştepte

Numărul mare de pacienÅ£i care se adresează Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului JudeÅ£ean Mavromati face ca la unele cabinete, cum ar fi cardiologia sau ortopedia, listele de programări să se întindă ÅŸi pe o lună.

ConsultaÅ£iile în cadrul Ambulatoriului sunt efectuate de medicii de pe secÅ£iile Spitalului JudeÅ£ean, dar aceÅŸtia au zilnic un număr limitat de consultaÅ£ii, care sunt decontate de Casa JudeÅ£eană de Asigurări de Sănătate.

Există însă posibilitatea ca pacienÅ£ii să plătească consultaÅ£iile dacă nu doresc să aÅŸtepte ÅŸi câte trei săptămâni pentru a fi văzuÅ£i de un medic.

“Peste numărul legal de consultaÅ£ii pe zi, cine mai doreÅŸte s-au permis ÅŸi consultaÅ£ii cu plată. Cine nu vrea să stea la rând conform programării poate plăti", a spus medicul Radu Malancea, ÅŸeful secÅ£iei Ortopedie ÅŸi Traumatologie din cadrul Spitalului JudeÅ£ean.

Potrivit managerului de la Mavromati, Corneliu Mihai, în anul 2015 veniturile din Ambulatoriu au crescut cu aproximativ 100.000 de lei faţă de anul precedent.

“Fiecare medic de pe secÅ£ie are obligaÅ£ia să facă un anumit număr de ore ÅŸi în Ambulatoriu. Pe anumite specialităţi sunt liste de aÅŸteptare. Avem un număr mic de medici, iar adresabilitatea a crescut", a specificat Corneliu Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...