Constructorul care a reabilitat Spitalul Judeţean, chemat la ordin după incidentul din blocul operator. "Unitatea este încă în garanţie", spun reprezentanţii Spitalului. FOTO

Constructorul care a reabilitat Spitalul Judeţean, chemat la ordin după incidentul din blocul operator. "Unitatea este încă în garanţie", spun reprezentanţii Spitalului. FOTO
Incidentul înregistrat marţi într-una dintre sălile de operaţii ale Spitalului Judeţean Botoşani riscă să dărâme şi ce mai rămăsese din încrederea pacienţilor în sistemul sanitar botoşănean.

Medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului, susţine că o pompă de apă care asigura recircularea apei din instalaţia de climă s-a spart, producându-se inundarea unei săli de operaţii. Asta în condiţiile în care echipa de chirurgi ortopezi tocmai efectua o intervenţie de protezare a unei femei de 71 de ani.

"În momentul respectiv s-au luat măsuri, s-a închis sala respectivă. Conducerea spitalului a solicitat de urgenţă o întâlnire cu proiectantul şi cu şeful de lucrări. În cazul în care nu se remediază situaţia, vor fi luate şi alte măsuri. Conducerea ia în calcul şi reînceperea lucrărilor, dar de asta s-a solicitat prezenţa celor care au executat lucrările pentru a stabili care sunt cauzele pentru care s-a ajuns în această situaţie", declară medicul Ştefan Bercea.

În ceea ce priveşte pacienta care tocmai era operată de echipa de chirurgi ortopezi, ea se află acum în secţia de reanimare şi, pentru a se preîntâmpina orice incident în privinţa stării de sănătate, i s-au administrat antibiotice cu spectru larg. Purtătorul de cuvânt al spitalului admite, de altfel, riscul de contaminare în condiţiile inundării sălii de operaţii.

Cât despre faptul că astfel de evenimente s-au mai înregistrat de la modernizarea spitalului botoşănean, conducerea spitalului susţine că atât timp cât lucrările sunt în garanţie, constructorul trebuie să repare toate defecţiunile.

Anul trecut, apa contaminată din blocul operator s-a scurs pe instalaţii, ajungând să contamineze aparatura din Blocul de Anestezie şi Terapie Intensivă, punându-i în pericol funcţionarea în parametri normali.

"Evenimente nu au fost în toate sălile de operaţii, au fost probleme într-o singură de operaţie. Şi data trecută s-a întâmplat în aceeaşi sală de operaţie. Atunci constructorul a venit, a făcut lucrări, a încercat să remedieze dar se pare că nu au făcut ce trebuie", adaugă Ştefan Bercea.

Mai mult, încă din 2012 au fost depistate vicii în construcţie, iar conducerea unităţii sanitare a atras atenţia constructorilor în privinţa acestora, dar se pare că toate semnalele de alarmă au fost ignorate.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
257

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
181

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
48

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...