Construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, verificate de autoritățile de la Botoșani

Construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, verificate de autoritățile de la Botoșani

Începând de pe 9 septembrie și pînă pe 29 septembrie 2019, în judeţul Botoşani va fi verificată starea tehnică şi funcţională a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor de pe râurile interioare din județ. Aceste verificări se vor face  indiferent de deţinător și vine ca urmare a solicitării Ministerului Apelor şi Pădurilor (MAP) şi în conformitate cu un program anual, numit „Programul principalelor acţiuni ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al MAP pentru anul 2019”.

Verificările vor fi realizate de Administraţiile Bazinale de Apă, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin această acţiune anuală se urmăreşte verificarea stării tehnice şi funcţionale a barajelor cu rol de atenuare a viiturilor, a digurilor longitudinale, de compartimentare şi de remuu. Totodată se va verifica starea tehnică şi funcţională a acumulărilor permanente mici a căror avariere pot pune în pericol localităţi, precum şi a acumulărilor nepermanente cu rol de atenuare a viiturilor. De asemenea, se vor verifica lucrările de regularizare a cursurilor de apă în scopul evidenţierii punctelor critice de pe cursurile de apă.

La nivelul comitetelor locale se va controla existenţa stocurilor de apărare împotriva inundaţiilor şi totodată verificarea la nivelul unităţilor administrativ teritoriale a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice, precum şi semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei.

Regulamentul privind situaţiile de urgenţă generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, sau poluări accidentale pe cursurile de apă, a fost luat în discuție chiar ieri de Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
107

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
81

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
166

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...