Constantin Contac si fiul sau, in sectia de carantina a Penitenciarului Botosani!

Constantin Contac si fiul sau, in sectia de carantina a Penitenciarului Botosani!
Astăzi, Constantin Contac si Liviu Contac au fost încarcerați la Penitenciarul Botoşani, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de către Tribunalul Braşov - secţia penală.                            

"Persoanele private de libertate sunt primite în locurile de deţinere cu dosarele individuale prevăzute de art. 29 alin. (2) din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, modificată şi completată, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, după stabilirea identităţii acestora şi verificarea valabilităţii şi autenticităţii documentelor", se arata in comunicatul transmis de Penitenciarul Botosani.

Astfel, după primirea în locul de deţinere şi desfăşurării activităţilor specifice la primirea persoanelor nou-depuse, persoanele private de libertate se repartizează în secţia pentru carantină şi observare. Acestea sunt cazate separat pe camere, în raport de sex, vârstă, stare de sănătate, situaţie juridică, natura infracţiunii, precum şi de alte cerinţe legale, de ordine interioară sau de siguranţă.

În perioada de carantină observare se studiază comportamentul şi personalitatea persoanelor private de libertate, se efectuează evaluări medicale, necesităţile educaţionale, precum şi gradul de adaptabilitate la privarea de libertate.

La încheierea perioadei de carantină şi observare, după cele 21 de zile prevăzute, luând în considerare şi rezultatele obţinute în perioada de carantină şi observare, consemnate în fişele de cunoaştere, comisia prevăzută la art. 14 din Legea nr. 275/2006, modificată şi completată, stabileşte şi repartizează persoana privată de libertate într-un regim de executare şi planifică executarea principalelor etape ale executării pedepsei.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
488

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
608

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...