Consiliul Judeţean vrea să contracteze două noi credite! Vezi pentru ce

    Conducerea Consiliului Judeţean face demersuri pentru contractarea a două noi împrumuturi, instituţia având nevoie de fonduri pentru finalizarea proiectului privind sistemul integrat de management al deşeurilor la nivelul judeţului şi pentru realizarea proiectului care prevede asfaltarea drumurilor judeţene care acum sunt cu piatră.

 Pentru asigurarea confinanţării la proiectul pe deşeuri, Consiliul Judeţean ar mai avea nevoie de circa 240 de miliarde de lei vechi.

 Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, prin Direcţia Generală AM Pos Mediu a informat anul trecut Consiliul Judeţean că s-au suspendat plăţile în avans pentru finanţarea lucrărilor la centrul integrat de management al deşeurilor, iar faptul că nici veniturile proprii ale judeţului Botoşani pe anul 2014 nu permit efectuarea plăţilor din bugetul propriu, se încearcă contractarea unui credit intern de 247 de miliarde de lei vechi.

În ceea ce priveşte creditul pentru drumuri, specialiştii din CJ fac acum calculele pentru a vedea care este suma necesară.

Preşedintele Consiliului Judeţean spune că aceste îmrpumuturi pot fi contractate, dat fiind că s-a obţinut de la conducerea BCR aprobarea să se prelungească cu încă doi ani ratele la creditele contractate de veche administraţie judeţeană.

“Am primit de la BCR că au prelungit rambursarea la credite şi au coborât gradul de îndatorare de la 30% la 14% . Trebuiau rambursate până în 2022 şi am obţinut aprobare până în 2024", a spus Florin Ţurcanu.

În şedinţa de Consiliu Judeţean de luna aceasta, Florin Ţurcanu va veni cu două proiecte de hotărâre privind contractarea noilor credite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...