Consiliul Județean preia în câteva zile depozitul de la Stăuceni

Peste câteva zile, Consiliul Județean Botoșani va prelua în administrare, de la constructor, depozitul ecologic din localitatea Victoria, după care de paza acestui obiectiv se va ocupa societatea EcoSal, societatea fiind recent licenţiată în operaţiuni de salubrizare. Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, susţine că EcoSal va prelua în prima fază conservarea și paza, până la organizarea licitației.

"EcoSal cu siguranță poate participa la licitație, dar cred că trebuie să se gândească la o asociere. El are categorie de gradul I și va prelua în prima fază conservarea, până la organizarea licitației. Dar aici sumele vor fi foarte mici pentru că, cel puțin cum mă gândesc eu va fi nevoie de trei, patru paznici", a declarat Gheorghe Sorescu.

În ceea ce priveşte gestionarea depozitului ecologic de la Victoria, va fi finalizată în perioada urmptoatre amenajarea celor pete 1.300 de platforme din întreg judeţul.

"Aici era o chestie că fiecare din consiliile locale trebuia să dea hotărâre pentru amplasare, erau niște chestiuni de hârtie", a adăugat vicepreşedintele CJ.

Proiectul "Sistem integrat de management al deşeurilor" are o valoare de peste 143 de milioane de lei. Odată cu deschiderea acestuia vor fi închise gorpile de gunoi de la Dorohoi și Botoșani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Decrețeii se apropie de 60 de ani, analiștii prevăd un val de sărăcie fără precedent!

astăzi, 09:17

În România, rata sărăciei relative, care măsoară ponderea persoanelor sărace în totalul populației, pentru grupa de vârstă de 65+ ani a urcat în ultimii 10 ani de ...

Casa de Pensii Botoșani: În atenția femeilor care au născut sau au adoptat copii!

astăzi, 08:28

Reducerea vârstei standard de pensionare este reglementată de art. 51 din Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii și se aplică în cazul femeilor care îndeplinesc cumu...

Botoșănean pârât de un cetățean, polițiștii au ajuns în câteva minute! (Foto)

astăzi, 08:11

În urma unei sesizări telefonice primite de la un cetățean, polițiștii locali s-au deplasat la platforma autorizată de pe strada Colonel Tomoroveanu, unde l-au surprins în fapt pe B....