Consiliul Județean, pichetat de sindicaliștii din sănătate-FOTO

Consiliul Județean, pichetat de sindicaliștii din sănătate-FOTO
Peste 50 de angajați ai Spitalului Județean “Mavromati" au pichetat, luni, sediul Consiliului Județean, dorind în acest mod să își manifeste nemulțumirea față de măsurile avute în vedere de conducerea unității spitalicești, în special cele legate de partea financiară. Sindicaliștii cer acordarea tichetelor de masă pe care spun că nu le-au mai primit din luna februarie, anul acesta, vor plata integrală a sporurilor, dar și plata cuvenită pentru zilele de sâmbătă și duminică.

“Toate problemele cu care noi ne confruntăm acum mult mai acut ne-au determinat să începem protestele sindicale. Sperăm să găsim rezolvare la toate problemele pe care noi le-am ridicat, probleme care își pun amprenta tot mai mult asupra stării salariaților. Este vorba de neacordarea tichetelor de masă, de luarea unor măsuri cu privire la diminuarea drepturilor salariale până la reducerea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă, sporuri care se încearcă a fi acordate la minim, este vorba de încercarea de a umbla la normativul de personal pentru zilele de sâmbătă și duminică și sărbătorile legale, adică personalul să lucreze sub normativ ceea ce ridică o mare problemă în ceea ce privește calitatea actului medical. Toate aceste probleme vin de la finanțarea defectuoasă pe care o are Spitalul Județean în comparație cu alte spitale de același grad, lucru care își pune amprenta în alocarea unui buget cu mult sub necesarul desfășurării unei activități medicale în totalitate, de bună calitate.", a declarat Lia Temciuc, lider Sindicatul Sanitas.









Aceasta a spus că dacă nu se va ajunge la un consens și la o rezolvare a tuturor acestor probleme, vor fi declanșate acțiuni mai ample de protest, inclusiv grevă.

Lia Temciuc a ținut că precizeze că protestul nu este unul politic, ci este un protest împotriva ordonatorului principal de credite, respectiv Consiliul Județean.

Reprezentanții Sindicatului Sanitas au expus doleanțele pe care le au și în fața prefectului Costică Macaleți și a președintelui Consiliului Județean, Florin Țurcanu. 





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
57

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
100

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
64

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...