Consiliul Județean contractează o linie de credit record

Consiliul Județean contractează o linie de credit record
Consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre ce vizează contractarea unei linii de credit în valoare de 43 de milioane de lei, fiind cea mai mare linie de credit contractată în ultimii ani.

Banii ar urma să fie folosiți pentru asigurarea confinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri externe nerambursabile postaderare.

“Este vorba de o linie de credit și nu de un credit. Este vorba de asigurarea unor surse financiare care să ne permită desfășurarea normală a proiectelor pe care le avem. Solicităm contractarea unei linii de credit numai pentru proiectele care sunt în desfășurare și pentru care întâmpinăm greutăți în plata lucrărilor realizate. Vorbim de plata cu întârziere a sumelor care ne vin de la fondurile europene, vorbim de asigurarea acelor surse pentru corecțiile financiare, noi ne judecăm pentru aceste sume, suntem în instanță, Este o linie de creditare care ne va sta la dispoziție, având în vedere că sunt niște condiționalități și niște termene", a spus Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean.

Proiectele pentru care se va contracta această linie de credit vizează dotarea cu autospeciale de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, reabilitarea Complexului Monahal Coşula, reabilitarea Spitalului Judeţean Mavormati, modernizare infrastructură în zona transfrontalieră, modernizarea drumului judeţean Pădureni-Coşula-Buda, iar cea mai mare sumă de bani va fi folosită la proiectul privind sistemul integral de management al deşeurilor, necesarul fiind de 20,2 milioane lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației a aprobat calendarul de admitere la liceu în anul școlar 2024 – 2025!

astăzi, 10:13
3

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare procedura pentru completarea fișei de înscriere la liceu în 2024, dar și calendarul înscrierii și repartizării elevi...

"Dacă Rusia câștigă în Ucraina, România trebuie să reziste cu forțe proprii câteva luni!"

astăzi, 09:57
45

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor publică un interviu cu generalul Marius Crăciun, fostul Comandant al Forțelor pentru Operații Speciale.Tema discuției este exerci...

Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

astăzi, 08:38
135

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au t...