Consiliul Judeţean Botoşani, premiat la Braşov pentru cel mai bun proiect la secţiunea "Turism la nivelul Regiunii NE"

Consiliul Judeţean Botoşani, premiat la Braşov pentru cel mai bun proiect la secţiunea "Turism la nivelul Regiunii NE"
La invitaţia Revistei Române de Administraţie Publică Locală, Consiliul Judeţean Botoşani a luat parte la evenimentele celei de a VI-a ediţii a Forumului Administraţiei Româneşti, ce a avut loc în zilele de 12 şi 13 decembrie 2013, la Braşov. Proiectul ,,Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea, modernizarea infrastructurilor conexe din zona ,,Casa Ventura, din municipiul Botoşani în vederea amenajării Muzeului etnografic al judeţului Botoşani,, - implementat de Consiliul Judeţean Botoşani în perioada iunie 2010 – noiembrie 2012 - a fost nominalizat pentru premiile Cele bune să se-adune, acordate în cadrul Concursului Național de proiecte din Administrația Publică Locală.

Acest proiect a fost finanțat prin Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 - Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului și a fost unica soluție de a introduce în circuitul turistic atât imobilul de patrimoniu cultural-arhitectonic în care funcționa Școala Populară de Arte și Meserii, cât și piesele de patrimoniu ale Secției de etnografie a Muzeului Județean, exponate aflate în locații improvizate și cu risc ridicat de distrugere.

Concursul Național de Proiecte din APL are scopul de a evidenția modelele de bună practică ale Unităților Administrativ Teritoriale din România, de a face cunoscute eforturile administrației locale românești la creșterea calității vieții în localitățile și județele țării, la dezvoltarea comunităților locale şi implicit a întregii ţări.

În cadrul Galei Concursului Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală, Consiliul Judeţean Botoşani a primit Premiul pentru cel mai bun proiect la secțiunea Turism la nivelul Regiunii Nord-Est.

Prin implementarea acestui proiect, obiectivul arhitectural, istoric și cultural ,,Casa Ventura,, a devenit o complementaritate pentru obiectivele consacrate din Regiune, asigurând o continuitate a fluxului de turişti pe întreaga perioadă a anului calendaristic şi implicit dezvoltarea economică a zonei.

Conducerea Consiliului Județean Botoșani apreciază munca tuturor celor implicați în implementarea cu succes a acestui proiect: constructor, diriginte de șantier, furnizori de echipamente, conducerile celor două instituții beneficiare ale investiției – Muzeul Județean Botoșani și Școala Populară de Arte - precum și funcționari publici din aparatul propriu: Apetrei Alexandrina – manager proiect, Luminița Vodă - asistent manager proiect, Silvia Miriță și Luminița Marcu – responsabili tehnici, Amalia Marian – manager juridic, Neculai Sauciuc responsabil financiar.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...