Consiliul Judetean a predat constructorului drumul Botosani - Curtesti - Cristesti! Turcanu a tinut sa-i multumeasca lui Contac - FOTO

Consiliul Judetean Botosani a predat constructorului, joi, drumul judetean Botosani - Curtesti - Cristesti, acesta urmând să demareze în cel mai scurt timp lucrările de asfaltare.

Obiectivul general al proiectului este “îmbunătăţirea şi dezvoltarea accesibilităţii regiunii Nord Est şi a mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile prin dezvoltarea infrastructurii de transport locală şi îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi persoane atât înspre şi dinspre zona de studiu, prin îmbunătăţirea calităţii mediului şi prosperitatea populaţiei deservite.



Presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, spune ca multi cetateni s-au plans ca acest drum nu este facut de 20 de ani. Totusi, Turcanu a tinut sa-i multumeasca fostului presedinte Constantin Contac, cel care a depus proiectul. Chiar daca alte firme au contestat licitatia pentru acest drum, Florin Turcanu a precizat ca legislatia este de partea sa si nu putea astepta.

"Acesta a fost un pariu facut cu mine. Tot timpul cetatenii veneau la mine si-mi spuneau ca drumul de la Curtesti il vom face odata, ca de 20 de ani tot asteapta asta. Am facut toate demersurile si aici vreau sa multumesc domnului Contac, pentru ca el a depus acest proiect. Noi am asteptat sa deschidem acest drum de foarte mult timp, dar au tot fost contestatii, iar contestatii si nu se poate discuta la nesfarsit. Legislatia este de partea noastra, avem autorizatie de contructie si nu mai putem astepta pentru ca in instanta se poate judeca si jumatate de an sau chiar un an. Este o zona unde cetatenii din municipiul Botosani pot sa iasa sa-si faca locuinte si preturile la terenuri sunt destul de onorabile.", a declarat Florin Turcanu.



La eveniment au participat si reprezentatii firmei castigatoare, vicepresedintele CJ, Cristian Achitei, primarul comunei Curtesti, Dumitru Vitel, senatorul Viorel Grigoras, dar si directorul DJDP, Sorin Clim, care a discutat cu Florin Turcanu, chiar daca exact cu o zi inainte seful CJ il facuse "aerian".



Valoarea totală a proiectului este de 33.679.122,04 lei din care 26.681.584,11 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, contribuţia Consiliului Judeţean Botoşani la cheltuielile eligibile fiind de 544.522,13 lei.

Proiectul are ca indicatori modernizarea DJ 207N pe o lungime de 13,00 km şi o creştere cu cel puţin 5% a traficului de mărfuri şi persoane. Beneficiile modernizării acestui drum se referă la accesul mai uşor al populaţiei la serviciile sociale şi de sănătate, creşterea vitezei medii de transport, reducerea poluării şi a zgomotului, reducerea costurilor cu întreţinerea şi reparaţiile pe tronsonul de drum modernizat, reducerea cheltuielilor pentru reparaţiile mijloacelor de transport etc.



Proiectul tehnic a fost întocmit de S.C. ALIDO PROIECT S.R.L. Piatra Neamţ, iar executantul lucrărilor este firma botoşăneană S.C. TEHNIC ASIST S.R.L.

Valoarea contractului de lucrări este de 18.277.479,26 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 4.386.595,02 lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.













 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean, devenit de puțin timp bunic, a murit în Germania chiar de ziua mamei sale!

astăzi, 08:35

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Botoșani, plecat în Germania la muncă. Nu a mai apucat să-și vadă nepoțelul și s-a stins chiar de ziua mamei lui. Mihai Rusu, un bărbat de ...

IPS Calinic în Decalogul Profesorului: ”Sădește cu nădejde în sufletul fiecărui învățăcel bucuria cunoaşterii!”

astăzi, 08:03

Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a formulat de Ziua Mondială a Educației un „Decalog al Profesorului” adresat celor care au misiunea de a căl...

Construirea unui nou stadion la Botoșani devine o certitudine. ”Singurii oameni care se ocupă de stadion sunt primarul și cu mine!”

astăzi, 07:48

Valeriu Iftime, finanțatorul FC Botoșani, a declarat după meciul cu Rapid București, câștigat de „roș-alb-albaștri” cu 2-0, că a făcut echipă cu primarul municipiului Boto...