Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc vrea parc zoo, instalarea de cuiburi de berze si transformarea cimitirelor in oaze de flori si verdeata

Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc vrea parc zoo, instalarea de cuiburi de berze si transformarea cimitirelor in oaze de flori si verdeata

 Gheorghe Iavorenciuc  

Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc si-a intocmit un program care cuprinde 27 de propuneri pe care doreste sa le transpuna in Hotarari de Consiliu Local.

Printre acestea se numara infiintarea unui parc zoo, instituirea a doua curse gratuite de tramvai, una dimineata si una la orele amiezii, instalarea de cuiburi de berze pe o strada propice vietii acestora, care sa poarte si numele de Strada Berzelor sau amplasarea de placute cu denumirea arborilor, arbustilor si florilor si adoptarea arborilor de catre botosaneni si montarea coliviilor pentru pasari.

“Acest program a fost inaintat si liberalilor si actualului primar Portariuc si am observat ca sunt cateva puncte din programul meu care au inceput sa fie aplicate. Eu doresc, prin propunerile mele, sa dau suflet orasului", a spus Gheorghe Iavorenciuc.

Iata ce contine programul consilierului local Gheorghe Iavorenciuc:  

1.Angajarea unei echipe de arhitecti peisagisti pentru a da personalitate orasului.
2.Crearea unui microclimat propice pentru  pasari si alte vietuitoare in parcuri.(Inchiderea Gradinii Publice pe timpul noptii,stingerea luminilor,pentru a da posibilitate pasarilor si celorlalte vietuitoare sa-si intemeieze o familie intr-un climat natural).
3. Infiintarea unui parc zoo.
4.Innobilarea Gradinii Publice si a celorlalte parcuri cu specii diverse.
5.Instituirea unor reduceri la taxele locale locuitorilor care colecteaza si predau deseuri.
6. Premierea cetatenilor care achita la timp taxele locale prin vouchere care sa cuprinda :bilete spectacole artistice,sportive,-tratament, recuperare,etc.
7. Stimularea unitatilor comerciale de a instala, in fata acestora ,1-2 mese sau terase  pe timp de vara , acolo unde este posibilitatea. Primii 2 m de teren concesionati vor fi atribuiti gratis.
8. Instituirea a doua curse gratuite de tramvai catre centru-piata, una la ora 9 dimineata DUS ,una INTORS peste trei ore .
9. Instituirea de sensuri unice si mijloace de limitare a vitezei in zonele de risc, in circulatia autoturismelor - SENS GIRATORIU PETRU RARES/BULEVARD
10. Gardienii publici sa fie vizibili in folosul comunitatii, sa schimbe simbolull bastonului cu cel al trusei de prim ajutor. Sa faca cursuri si a fie primii care acorda primul ajutor locuitorilor .
11.  Asociatiile si ONG-urile care au acorduri si au fost finantate de la bugetul local, sa fie monitorizate si sa prezinte un program de actiuni in folosul comunitatii. Banul investit sa aduca beneficii locuitorilor.
12.  Acordarea de sprijin asociatiilor si ONG-urilor  si includerea unor actiuni ale acestora in Programul anual de actiuni din comunitate.
13.  Comunitatea civila , de artisti si intelectuali , scoala sa fie stimulate sa vina cu propuneri de personalizare a anumitor zone din cartierele lor.
14. Predarea terenurilor de joaca  ,parcuri  ,spatiu public in observatie asociatiilor de proprietari, altor asociatii sau persoanelor interesate de aceasta.
15. Cooptarea asociatiilor de proprietari in actiunea de identificare si rezolvare a problemei cainilor comunitari din perimetrul acestora.
16.Toate institutiile de cultura, prin artistii si specialistii acestora sa aiba actiuni diverse fie in strada, in scoli, institutii publice, societati private..
17.  Demolarea punctelor termice si redarea terenurilor cartierelor respective
18. Extinderea cimitirului Eternitate. Gasirea urgenta a unei solutii pentru un  CIMITIR PUBLIC. Transformarea cimitirelor in oaze de flori si  verdeata.
19.  Instituirea de forumuri cetatenesti lunarePrimarul la raport, unde primarul va raspunde locuitorilor la interpelari si va raporta eficienta fiecarui ban cheltuit in folos public.
20.  Cooptarea  tuturor institutiilor artistice profesioniste  de amatori pentru optimizarea si eficientizarea actiunilor culturale programate.
21.  Instituirea si declararea unor actiuni de nivel national si international care sa contribuie la imaginea si unicitatea Botosaniului. Exemple: Auto-Moto-Fest, Marsul Respectului, Zilele Eminescu, Orasul Verde,etc
22.  Oferirea de gratuitati extinse tuturor turistilor care doresc sa viziteze obiectivele turistice ale judetului.
23.  Instituirea unei curse gratuite zilnice, saptamanale,sau de cate ori este nevoie, care sa cuprinde obiectivele turistice ale municipiului si judetului.
24.  Instalarea de cuiburi de berze, pe o strada propice vietii acestora: Strada Berzelor.
26.  Amplasarea de placute cu denumirea arborilor, arbustilor si florilor, adoptarea arborilor de catre botosaneni si montarea coliviilor pentru pasarele.
27. Intocmirea de harti cu trasee pentru biciclisti si montarea de indicatoare adecvate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
122

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
475

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
186

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...