Consilierii PNL şi PDL l-au lăsat pe primar fără banii de utilităţi pentru cartierul destinat tinerilor!

Rectificarea de buget propusă de primarul Ovidiu Portariuc a fost amendată de consilierii locali ai PNL, PDL, PNŢCD şi un consilier de la PP-DD, astfel că banii nu au mai fost alocaţi pentru obiectivele propuse de edilul-şef al municipiului.

Consilierul local Florin Ghiorghiţă a explicat în plenul Consiliului Local că au fost retrase sume de la realizarea sistemului informatic al Primăriei, achiziţionarea căsuţelor din lemn, de la realizarea site-ul Primăriei, soft management documente, soft gestionare intervenţii edilitare, realizarea sistemului de irigaţii în parcul Junior şi al Primăriei, sumele fiind direcţionate către lucrări în unităţile de învăţământ, la străzi, spre exemplu pe străzile Luizoaia, Vâlcelei, Dimitrie Bolintineanu, pentru împrejmuirea unor parcuri, pentru reabilitarea Spitalului TBC şi pentru bucla de tramvai.

De asemenea, consilierii au tăiat şi banii pe care primarul voia să îi aloce pentru realizarea utilităţilor la ansamblul de locuinţe pentru tineri de pe terenurile Armatei şi a celui de pe strada Ion Creangă.

Acest lucru i-a nemulţumit la culme pe consilierii PSD, dar Cătălin Alexa a spus că nu sunt finalizate toate studiile, astfel că nu există condiţii pentru ca lucrările să fie începute în acest an.

"Vreau să remarcaţi cu toţii că Alianţa Răului se transformă în Alianţa Binelui pentru cetăţean, care de data aceasta, cu surse bugetare identificate foarte serios, cu o colaborare foarte bună a consilierilor locali şi o parte a aparatului de specialitate al Primăriei, a indentificat surse importante de bani. Sunt lucrări imperios necesare, care se vor vedea în oraş şi noi cei care am propus acest amendament le dăm de lucru celor din Executivul Primăriei pentru a se vedea ceva şi în oraş", a spus Florin Ghiorghiţă.

"Văd aici o luptă politică, aţi adus aproape de zero proiectul privind utilităţile la Şoseaua Iaşului", a spus Gheorghe Ursuleanu.

La rândul său, Cosmin Andrei a spus: "Nu votez pentru orice mizerie".

În cele din urmă, proiectul a fost votat cu amendamenele depuse de consilierii din opoziţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...

Tânărul fermier din Botoșani care duce mai departe tradiția familiei: ”Pasiunea a venit de la bunicul meu, un respectat inginer!” (Foto)

astăzi, 09:04

Tânărul provine dintr-o familie de agricultori. Bunicul său a fost inginer agronom, tatăl, chiar dacă este profesor de sport, la bază a fost tehnician veterinar, iar Gabi a studiat Agricult...