Consilierii PDL vor să știe când intră în reabilitare strada Primăverii. "Sunt foarte puțin bani pentru 2013", le răspunde Portariuc!

Consilierii locali ai PDL au cerut Executivului Primăriei Botoșani ca reabilitarea străzii Primăverii, una dintre cele mai distruse artere din municipiu, să fie făcută în acest an.

Consilierul local Marius Buliga a spus că degeaba se spune că investiția a fost prinsă în buget dacă nu se alocă efectiv resurse financiare pentru executarea lucrărilor.

"Cetățenii vor să știe când anume intră în reabilitare strada Primăverii, Probabil o să spuneți că e prins în buget pentru anul acesta. Vreau să vă spun că și anul trecut a fost prins în buget, dar nu s-a făcut nimic. Așa prindem în buget și rămâne prinsă", a spus Marius Buliga.

Și consilierul local Florin Ghiorghiță a spus că reabilitarea străzii Primăverii reprezintă o prioritate, întrucât în lipsa unor lucrări de reabilitare și modernizare urgente, strada riscă să devină impracticabilă.

"Suntem în plin proces de elaborare a bugetului și realitatea de la care pornim este că sunt foarte puțin bani pentru 2013. În acest an expiră anumite perioade de grație ale unor împrumuturi pe care le-a luat municipalitatea și numai în acest an avem de rambursat, față de anul trecut, aproximativ 30 de miliarde de lei. Va trebui să returnăm împrumutire luate în ultimii șașe-șapte ani. Dintr-o dată avem un minus. De asemenea, au apărut reparații care nu erau planificate. Iată ce se întâmplă la Sala Polivalentă, unde trebuie să intervenim urgent. Realitatea ne forțează să ne prioritizăm alte lucruri", a spus primarul Ovidiu Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

astăzi, 19:54

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...