Consilierii locali in vizita la Modern Calor

Consilierii locali in vizita la Modern Calor
După ce au aprobat în unanimitate bugetul de venituri și cheltuieli al operatorului de termoficare de anul trecut, consilierii locali, membri ai Adunării Generale a Acționarilor, au acceptat invitația făcută de conducerea Modern Calor.

Aleșii, provenind din întreg spectrul politic al legislativului municipiului Botoșani, au vizitat șantierul deschis la CET pentru construcția noii centrale termo-electrice, constatând stadiul lucrărilor ce fac parte din proiectul de modernizare a sistemului centralizat de termoficare. Implementat de municipalitate, proietul beneficiază de o finanțare europeană fără precedent, iar ritmul de implementare este unul foarte bun.

"Firmele de construcție au respectat toate termenele la care s-au angajat prin contracte. De aceea putem spune că circa 60% din lucrările pe rețele au fost realizate, iar noul CET se ridică pe zi ce trece. Au fost demolate echipamentele vechi, iar principalele piese ale noii surse au fost deja livrate. Mă refer aici la cele două motoare de ultimă oră, care vor produce energie termică și electrică în cogenerare. Acestea vor fi puse în funcțiune în luna mai, dată la care vom propune și scăderea prețului energiei termice. Proiectul din fonduri europene are o valoare de peste 45 de milioane de euro și urmează a fi finalizat la sfârșitul anului 2013", a explicat Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
4

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
49

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
28

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...