Consilierii judeteni se incurca in saracie. Doua sedinte extraordinare pentru a vota rectificarea de buget pe minus!

Consilierii judeteni se incurca in saracie. Doua sedinte extraordinare pentru a vota rectificarea de buget pe minus!
Sedinta cu scantei la Consiliul Judetean Botosani, unde alesii s-au reunit pentru a vota rectificarea bugetara a judetului, ocazie cu care consilierii judeteni din opozitie au adus acuzatii grave actualei guvernari. Pentru ca nu a trecut proiectul de rectificare bugetara negativa, consilierii s-au reunit intr-o noua sedinta extraordinara!

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, a tinut sa mentioneze gravitatea situatiei create, atentionand in acelasi timp si asupra pericolului nevotarii rectificarii bugetare negative. "Trebuie sa votam, pentru a nu conduce judetul intr-un blocaj financiar. Dupa 30 de zile, Trezoreria nu mai accepta actiuni de alimentare a conturilor. Va rog sa tineti cont ca am ales, intre relele pe care le-am avut la dispozitie, raul cel mai mic", a spus Tabuleac.


Lupascu: "Ne spuneti sa votam incompetenta crasa a guvernului!"

Prima interventie a venit din partea vicepresedintelui CJ Catalina Lupascu, care a atacat in termeni duri guvernul Boc.

"Domnule presedinte, ati imbracat in cuvinte frumoase totul. De fapt, ne spuneti sa votam incompetenta crasa a guvernului, incompetenta care va duce la inchiderea primariilor, la a lasa oameni fara salarii, va conduce la a nu avea bani pentru infrastructura. Nu stiu daca astazi luam act de aceasta incompetenta a guvernului sau trebuie sa votam si sa fim impreuna cu acest guvern incompetent, despre care cred ca trebuie sa plece", a declarat in plenul sedintei extraodinare a Consiliului Judetean liberala Catalina Lupascu.

Mihai Tabuleac a tinut sa mentioneze, de altfel, ca "nu votam astazi diminuarea unor sume, ci votam repartizarea a ceea ce au diminuat altii".


Epuras: "Situatia in primarii este jalnica!"

O alta interventie a venit din partea lui Ovidiu Epuras, care s-a declarat mesagerul primarilor din judet. "Situatia in primarii este jalnica. Nu s-au platit salarii de luni de zile. Primarii liberali se consulta in aceste zile cu privire la o posibila greva in primarii. Daca din septembrie avem aceasta rectificare bugetara pe minus, inseamna ca asa va fi pana la sfarsitul anului", a spus Ovidiu Epuras.


Codreanu: "In 2007 v-ati bagat pe gat sume exorbitante!"


La randul sau, peremistul Dumitru Codreanu a fost extrem de vocal cu privire la situatia creata, mentionand insa ca aprobarea proiectului este necesara, criticand insa activitatea compartimentului juridic din cadrul CJ, care "sta in papuci la etajele superioare".

"Am calculat tot ce inseamna aceste diminuari. Este corect ce ati facut dumneavoastra, ati fost loial fata de toate unitatile administrativ-teritoriale. Dar, stimati colegi din PDL, in 2007 v-ati bagat pe gat sume exorbitante, in campania electorala. Situatia este creata si de dumneavoastra, si de PSD. Buboiul trebuia sa se sparga. Situatia economica a Romaniei si a judetului Botosani impune aceasta modificare in minus. Un alt aspect care a condus aici este umflarea aparatului din unitatile administrative. Un primar are acum consilier de mers pe jos, consilier de mers calare si alti consilieri. Inainte de 1990, la Bucecea, de exemplu, lucrau 7 oameni si Bucecea functiona bine. Astazi sunt 28-30 de oameni, dar actuala economie este zero", a incheiat Codreanu.

Proiectul a beneficiat de 14 voturi pentru si 9 impotriva. Intrucat legea prevede ca, pentru a trece este nevoie de votul a jumatate plus 1 din numarul de consilieri in functie, adica 17 din cei 32, proiectul nu a putut fi aprobat, in special din cauza faptului ca in sala se afla doar 23 de consilieri. Consilierii PNL au avut o sedinta fulger pentru a se consulta, dupa care s-a desfasurat o noua sedinta extraordinara, intrucat, portrivit legii, bugetul nu poate fi votat de doua ori in aceeasi sedinta extraordinara. 

La votul din a doua sedinta extraordinara, proiectul a trecut la limita, cu 17 voturi pentru si 5 impotriva.

Sedinta a fost transmisa in direct pe internet, de www.live.botosani.ro

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
50

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
477

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1257

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...