Consilierii judeţeni au pus tunurile pe administratorul public al judeţului! “Ne-a sfidat!”

Consilierii judeţeni au pus tunurile pe administratorul public al judeţului! “Ne-a sfidat!”
Administratorul public al judeţului Botoşani, Radu Judele, a fost luat la bani mărunţi, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean de marţi, de unii aleşi nemulţumiţi de felul în care acesta a transmis către Consiliu deciziile care s-au luat în cadrul şedinţelor de la Nova Apaserv, Judele fiind reprezentantul CJ la această societate.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a fost şi un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentantului judeţului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Nova Apaserv, persoana propusă de Executivul Consiliului Judeţean fiind tot Radu Judele.

Mai mulţi consilieri judeţeni şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de această nominalizare.

“Eu nu am să votez acest proiect. Unul dintre motive este legat de persoana desemnată să capete mandatul special. Noi l-am desemnat pe domnul administrator public al judeţului ca reprezentantul nostru în AGA şi numai eu cred că am făcut vreo patru sau cinci solicitări pentru a fi informaţi măcar o dată pe an asupra activităţii pe care o desfăşoară ca reprezentant al nostru în această societate importantă şi nu am primit niciun răspuns", a spus Dorin Ciuştea.

La rândul său, Dumitru Zmău consideră că Radu Judele a avut o atitudine sfidătoare la adresa Consiliului Judeţean.
 
“Nu s-a prezentat un plan de management al administratorului, să vedem cu ce se ocupă. Domnul Judele ne-a sfidat. Se termină mandatul iar cetăţenii judeţului o să ne taxeze pentru prestaţia noastră, nu pe domnul Judele. Funcţia domnului Judele poate să rămână şi în continuare, e problema Consiliului Judeţean. Noi nu trebuie să venim aici să ne rugăm de domnul Judele. Niciodată nu ne-a prezentat un raport de activitate. Înţeleg că este o funcţie foarte importantă, pentru care i-a dat credit domnul Ţurcanu, noi am aprobat-o probabil foarte uşor, nu am cerut nici să vedem cu ce se ocupă", a spus Zmău în intervenţia sa.

Consilierul PSD Sergiu Marian a venit cu o propunere ca în locul lui Judele în AGA de la Nova Apaserv reprezentantul Consiliului Judeţean să fie consilierul Dorin Ciuştea, dar acesta a refuzat, iar alte propuneri nu au mai fost.

Administratorul public al judeţului a ţinut să răspundă criticilor aduse de consilierii judeţeni la adresa sa. El a spus că tot ceea ce se întâmplă la şedinţele de la operatorul de apă este publicat pe site-ul societăţii.

“Nu este ceva legat de o lipsă de transparenţă sau de faptul că am vrut să ascund eu în Consiliul Judeţean anumite aspecte de la societatea Nova Apaserv. Referitor la raportul care mi se solicită de fiecare dată, punctual, când mi s-a solicitat o anumită intervenţie am prezentat în plenul Consiliului", a precizat Radu Judele.

În cele din urmă, proiectul a fost votat, iar Radu Judele a fost mandatat ca reprezentant al judeţului în AGA de la Nova Apaserv.

 

Spune-ne opinia ta