Consilierii judeteni au impartit banii pentru comunele afectate de inundatii!

Consilierii judeteni au impartit banii pentru comunele afectate de inundatii!
Consilierii judeteni au alocat in sedinta de marti sumele de bani destinate inlaturarii efectelor inundatiilor in localitatile afectate, cu precizarea ca o parte a banilor va putea fi utilizata abia in trimestrul patru, fiind posibil ca anumite sume de bani sa ramana in sold, pentru cazuri neprevazute.

Suma totala, care ajunge la 2 milioane de lei, a fost obtinuta prin transferarea de la alte institutii din subordine sau din economii la anumite capitole de cheltuieli.

Astfel, potrivit presedintelui Consiliului Judetean Botosani, cele doua milioane lei provin de la contractele de credit pe care le are CJ, unde au scazut dobanzile, fiind vorba de un million lei, de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, Muzeul Judetean, 388.000 lei de la neplata unor cotizatii pentru cea de-a doua parte a anului la UNCJR, ADR, la Biroul Regional Iasi si Suceava si din restituiri de fonduri din  finantarea anilor precedenti care se intorc in buget anul acesta si care pot fi utilizati.

Cea mai mare suma, 500.000 lei, a fost atribuita municipiului Dorohoi, unde s-au inregistrat cele mai mari pagube in urma inundatiilor produse la sfarsitul lunii iunie. De sume de bani din fondul CJ vor beneficia 23 de unitati administrativ-teritoriale din judetul Botosani, printre care Hiliseu-Horia - 200.000 lei, Pomarla - 95.000 lei, Broscauti - 70.000 lei, Cosula - 60.000 lei, Saveni - 40.000 lei, Corni - 30.000 lei.   
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
376

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
506

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
628

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...