Consilier local către primar: “Să construim o stână, o porcărie şi o fermă de vaci”

Proiectul de buget propus de primarul Ovdiu Portariuc a fost aspru criticat de unul dintre consilierii locali, care a catalogat multe dintre proiectele pe care şi le-a propus municipalitatea ca fiind "nişte SF-uri".

Eugen Ţurcanu i-a reproşat edilului-şef al municipiului că în acest an s-au prins mai mulţi bani pentru panseluţe, cu circa un milliard în plus, în timp ce pentru asfaltarea străzilor bugetul este mult prea mic.
 
“Am ascultat o poveste frumoasă, un basm, chiar SF. Am urmărit zilele acestea, aţi prezentat parcuri tehnologice, care nu este trecut în proiectul de buget, am văzut că vrem să cumpărăm hoteluri, pensiuni, restaurante şi nu le-am văzut în proiectul de buget. Am văzut că facem sere. Eu propun să facem şi o stână, să facem şi o porcărie şi o fermă de vaci, să dăm la spital, la copii. Am văzut că scoatem şi cartea unui fost colaborator al Securităţii, ale unor artişti locali nu putem scoate. Am văzut că aţi făcut tot ce puteţi face printr-un joc politic, ca să nu spun şantaj, ca să mă daţi în judecată, să obţineţi majoritatea pentru acest buget. Nu m-aţi convins cu nimic. Este dureros că la asfaltări dăm 26,5 miliarde lei față de 39 miliarde lei, anul trecut", a spus Eugen Ţurcanu.

Ţurcanu a făcut unele aprecieri şi vizavi de fondurile alocate pentru funcţionarea societăţilor subordonate Consiliului Local.
 
"Am observat că ați crescut cheltuielile de funcționare, cu 40% mai mult, la fel pe salarii. Ducem o mare parte din bugetul pe anul acesta ca să ne angajăm verii, cumetrii, verișoarele, colegii de partid, neamurile și tot felul de obligații", a adăugat Eugen Țurcanu, care a anuntat ca nu va vota proiectul de hotarare privind bugetul.

Primarul Ovidiu Portariuc a catalogat declaratiile lui Eugen Turcanu ca fiind politice.

 

Spune-ne opinia ta