Consilier județean: "A fost o jefuială totală la Consiliul Județean! Pentru mine sunt patru ani de întuneric"

Un consilier județean a cerut în cadrul ședinței ordinare de marți ca raportul Curții de Conturi, care le-a fost pus la dispoziție aleșilor la sfârșitul lunii iulie, să fie dezbătut în amănunt, în plen.

Dumitru Zmău consideră că ceea ce s-a întâmplat timp de doi ani la Consiliul Județean a fost o “jefuială totală", făcând referire la sumele de bani care au fost imputate de auditorii Curții de Conturi, care au considerat că s-au cheltuit în mod nejustificat. Zmău susține că se simte vinovat, dat fiind că unele sume s-au cheltuit după ce au primit girul consilierilor județeni.

“După priceperea mea am văzut o jefuială totală în cei doi ani care au fost controlați, 2012-2014, și să vedem cine răspunde pentru că am văzut semnăturile dvs., celor cărora le-au fost aduse la cunoștință că nu ați avut obiecții, înseamnă că lucrurile așa stau, nu există o contestație din partea nimănui și să vedem cine va recupera sumele de bani care s-au dus din banii comunității. Mă simt vinovat și dacă o să am de tras ceva, cel puțin moral, dacă nu pecuniar, pentru ceea ce s-a întâmplat aici pentru că și eu am lucrat în cadrul unei structuri. Dacă în urma unui audit mă făceam vinovat de încălcări ale legii eram de mult unde trebuie. Atunci când ești pus și ales de comunitate în fruntea ei nu poți să își permiți să faci atâtea încălcări câte am citit aici și vă spun cu toată sinceritatea că noi suntem vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat și foarte mulți din apropiere. Am votat că așa s-a vrut și îmi pare rău că am pierdut patru ani de acum. Pentru mine sunt patru ani de întuneric", a spus Dumitru Zmău.
 
Consilierul județean a cerut celor din conducerea Consiliului Județean să ia măsurile care se impun pentru a se îndrepta erorile produse.

“Nu e cazul să dau lacrimi, dar nu am crezut că la o instituție de elită care conduce un județ se poate asemenea jefuială și nimeni să nu dea socoteală, pentru că unii au plecat, alții se mai află pe aici, și există și complicitatea celor care au avizat aceste sume de bani, banii contribuabilului. Trebuie să mai îndreptăm ce se poate îndrepta", a mai spus Dumitru Zmău.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a ținut să le transmită consilierilor că ducerea la îndeplinire a măsurilor trasate de Curtea de Conturi sunt atent monitorizate.

“Vreau să informez plenul Consiliului că la toate măsurile stabilite de Curtea de Conturi este o procedură, parte au fost contestate pe linie administrativă. La toate constatările care au fost nu există niciun fel de chestiuni de natură penală. Noi avem o comisie prin care urmărim modul de ducere la îndeplinire a hotărârilor Curții de Conturi, urmărim cu rigurozitate și facem raporturi permanente și dacă se va constata că sunt persoane care se fac răspunzătoare cu siguranță fiecare va plăti pentru fapta sa", a spus Gheorghe Sorescu în intervenția sa.  

Raportul Curții de Conturi urmează a fi dezbătut într-o ședință viitoare de Consiliu Județean. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...

PNL Botoșani: Doi consilieri au fost eliminați de pe listele partidului!

astăzi, 17:15

Cel puțin asta a decis și instanța de judecată prin Ordonanță Președințială. Concret, Matei Constantin și Hiliuță Mihai au fost radiați din calitatea de membru PNL de către Biroul Pol...